V soboto so obeležili občinski praznik, danes nadaljujejo s praznovanjem

V soboto, 3 septembra 2022, je v šotoru pri cerkvi Marijinega rojstva na Tišini v okviru 22. občinskega praznika Občine Tišina potekala slavnostna seja občinskega sveta občine Tišina, ki jo je z nagovorom otvoril župan g. Franc Horvat.

Ob tej priložnosti so se spomnili najbolj izjemnih in posebnih občanov, ki s svojim načinom življenja, izjemnimi uspehi, dosežki in dolgoletnim delom na različnih področjih spreminjajo utrip in podobo občine.

Prireditev je s kulturnim programom obogatila Pevska skupina Prekmurci, prireditev pa je povezovala Barbara Lejko. Osrednjo slovesnost so s komedijo Vinka Möderndorferja z naslovom Podnajemnik zaključili člani gledališke skupine KUD Tišina.

Zahvalno listino ob 22. občinskem prazniku je prejela družba TLAKOVANJE GOMBOC d.o.o. priznanja občine Tišina pa JASMIN KUKEC in ŽIGA ŠKALIČ. Priznanje župana so prejeli PIA KUHAR, MATIC SEČKO in ERNEST EBENŠPANGER.

Nagrade NAJ ŠPORTNIK OBČINE TIŠINA ZA LETO 2021 je prejel ŽIGA KOUS, nagradi NAJ ŠPORTNICA OBČINE TIŠINA ZA LETO 2021 pa ŽIVA HORVAT in NATALIJA PAVLINJEK.

Danes, na “Malo mešo” se praznovanje na Tišini nadaljuje. Ob tej priložnosti je župan Občine Tišina Franc Horvat sprejel bivšega zunanjega ministra in kandidata za predsednika Republike Slovenije dr. Anžeta Logarja.

Franc Horvat, Marija Prelec, Anže Logar in Viktor Obal (foto:M.Z.)

Po slovesni maši, ki jo je daroval letošnji zlatomašnik in domačin Lojze Ratnik, je pred župnijsko cerkvijo Marijinega rojstva potekal kramarski sejem in prijetno druženje, kot se za farno “proščenje” spodobi.

Lojze Ratnik zlatomašnik (foto:M.Z.).


M.Z.