Manipulacije z obračunom DDV v podjetju MS Ključarovci in Agrinspe?

Vir:Pixabay

Več kot očitno je, da so organi pregona zaznali še ene nečedne posle v podjetjih, s katerimi je lastniško povezan znani konjerejec Marko Slavič. Po poročanju vira vestnik.si, naj bi kriminalisti včeraj preiskovali nečedne posle davčne zatajitve oz. manipulacije z obračunom davka pri uvozu in izvozu blaga v podjetju MS – turistično, kmetijsko in trgovsko podjetje Ključarovci d.o.o. in Agrinspe – podjetje za posredništvo, proizvodnjo in trgovino d.o.o.

Policijska aktivnost še na območju občine Novo Mesto in drugih državah EU!

Sicer pa gre za del skupnih aktivnosti evropskih držav kot posledic sumov gospodarske in davčne kriminalitete. Tako policisti svoje aktivnosti izvajajo še v nekaterih drugih evropskih mestih, v katerih je delovala združba, katere del naj bi bil tudi Slavič. Skupno naj bi združba utajila čez 50 MIO EUR davkov.

Prleški podjetnik se je že znašel na zatožni klopi pred leti, ko si je s priznanjem krivde (leta 2014) v zvezi z nečednimi posli v murskosoboškem gostinskem podjetju Zvezda– Diana prislužil  20 mesevev zaporne kazni. To je že odslužil z delom v korist družbe, upniki pa so izgubili skoraj 5 MIO EUR sredstev.

Uredništvo