Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je na novinarski konferenci povedala, da bo zaradi posledic epidemije v šolah tudi to šolsko leto prilagojeno ocenjevaje. Letos, za razliko od lanskega šoleskega leta, ostajata dve ocenjevalni obdobji, a bo manj zahtevanih ocenjevanj.

Težave nastopijo, ko oddelki zaradi okužb neenakomerno odhajajo v karantene. Pri predmetu, ki se izvaja v treh ali štirih urah na teden, je potrebno pridobiti vsaj šest ocen in najmanj dve pisni. Tisti, ki so v šoli, so lahko ocenjeni, tisti, ki so doma, pisne ocene ne morejo dobiti. Da bi učencem zagotovili kar se da enake pogoje za ocenjevanje, prdlagajo zmanjša je števila potrebnih ocen. Predlog za zmanjšanje števila ocen podpira tudi večina ravnateljev osnovnih šol.

Na ministrstvu se pripravljajo na to, da se bodo zaradi porasta števila okužb razmere zaostrile in da bodo šole imele težave pri izvajanju dela zaradi karanten. Rešitve bodo iskali za vsako šolo posebej,  zapiranje šol po njenih besedah naj ne bi bil več sistemski ukrep.

M. Z.