Marjan Šarec (LMŠ) spet “tolče” po svoje!

Foto: Zajem zaslona

KUL je skupaj z Erjavcem vložil konstruktivno nezaupnico, nato pa vrgel puško v koruzo. Razlogi so znani (uradno), Covid-19 in posledično težave s pridobivanjem 46 glasov! Toda, neuradno vemo, da bi tajno glasovanje prineslo le še večji polom, saj bi tudi nekateri poslanci, ki so po Erjavčevem bili “prešteti” glasovali proti nezaupnici.

Toda, sprenevedanja še ni konec, “liderji”, ki so zgodbo zakuhali, se oglašajo po svoje. Sedaj vlagajo interpelacijo zoper ministra za delo, družino in socialne zadeve. Domnevno, ker je kriv za epidemijo v domovih za starejše, kjer ni bil dovolj učinkovit za njeno zajezitev, ker je slabo komuniciral in vodil dialog s socialnimi partnerji glede pravic zaposlenih iz delovnega razmerja in, da naj bi pri razdeljevanju sredstev nevladinkom deloval koruptivno.

May be a Twitter screenshot of 1 oseba in besedilo, ki pravi »Tweet Marjan Šarec @sarecmarjan Ne vem, zakaj naj bi se interpelacija in konstruktivna nezaupnica izključevali. Seveda so želje po tem, da opozicija ne bi nič počela, ampak take opozicije država ne potrebuje. Torej naj se omogoči tajno glasovanje izven DZ tistim, ki so V izolaciji in takoj bo KN vložena. 8:09 22 jan. 21 Twitter for Android«

Janez Janša
@JJansaSDS
Ni lepšega dokaza, da #KULicija ne verjame v svojo famozno #nezaupnica. Ker zakaj bi sicer odstavljali posameznega ministra, če bi verjeli, da bodo zrušili celo vlado? V bistvu pa je oboje sredi #epidemija zavržno destruktivno početje, kakršnega “zmore” levica samo v Sloveniji.
In pozor, Miha Orešnik je twittnil, da stranke DeSUS ni med podpisniki interpelacije, manjka pa celo podpis bivšega prvega šefa stranke SD Dejana Židana. Načeti odnosi?
Interpelacija zoper ministra za delo @jciglerkralj je vložena (LMŠ, SD, Levica, SAB). Brez podpisov @stranka_DeSUSa kar je še bolj zanimivo, brez poslanca KUL in nekdanjega predsednika @strankaSD @ZidanDejan.
Uredništvo.