Kako je lahko Marjan Šarec slavnostni govornik ob 50. obletnici delovanja Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota, se sprašuje marsikateri obrtnik?

Vir:www.ooz-ms.si

Prihodnji petek bo v Gledališču Park Murska Sobota osrednji dogodek ob 50. obletnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota. Slavnostni govornik bo Marjan Šarec, predsednik vlade RS. Kdo ga je predlagal oz. kdo ga je izbral za slavnostnega govornika, se že sprašuje marsikateri razočarani podjetnik.

Spomnimo, da se je pred nedavnim tudi krovna Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (pod katero spada OO-podjetniška zbornica Murska Sobota) pridružila burnemu odzivu GZS, ki se je “obrnila” na Državni zbor RS z zapisom: “…se je nova koalicija odločila z visokimi davki in dodatnimi obremenitvami izgnati slovenska podjetja in kriminalizirati njihove poslovne odločitve? Je to znak, da jih prihodnost slovenskega gospodarstva ne zanima?”

Poleg tega, pa se je krovna Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije burno odzvala tudi do izjave Kordeža (Levica), ki je podjetnikom na svojem fb profilu celo grozil z nacionalizacijo. Takrat so zapisali: “Takšne izjave so nedopustne in kažejo nespoštljiv odnos do vseh obrtnikov in podjetnikov v naši državi!”!

Toda, dejstvo je, da je ravno predsednik stranke LMŠ, danes premier, glavni krivec, da je vsebina, ki jo je Levica zahtevala, pristala v koalicijskem sporazumu. Mimo tega ne more nihče, niti ostale stranke (SMC, SD, DeSUS in SAB), ki so za sladko oblast “prodale dušo vragu”, na cedilu pa pustile ravno svoje državljane. In obrtnike!

Si torej Marjan Šarec res zasluži, da je slavnostni govornik obrtnikom, ki jih niti ne spoštuje!

B.P.