Lendavski župan Magyar spet presenetil! Zaščitne maske prispele danes, jutri in v naslednjih dneh na domove slehernega občana Občine Lendava

Lendavski župan Janez Magyar je na svojem fb profilu sporočil, da intenzivno dela na zagotovitvi mask za slehernega občana njegove občine. Novico je za javnost delil v sredo 1.4. Danes pa smo izvedeli, da je 5.600 mask že prispelo v Lendavo in se bodo s pomočjo članov gasilcev prostovoljcev jutri in v naslednjih dneh že delile po domovih gospodinjstev.

Veselje ob dostavi kar 5600 mask

“Prve razdelitve bomo opravili v Dolgi vasi, nato v Lendavi in KS Trimlini, naslednja pošiljka, ki bo najverjetneje zagotovljena že v ponedeljek, pa še po preostalih KS-ih občine v začetku naslednjega tedna”, tako župan Magyar

Župan Janez Magyar ob prejemu mask in pregledu količine

Spomnimo, da smo pred dnevi že poročali, da župan intenzivno dela na tem, da slehernemu občanu zagotovi masko. Kolikor smo izvedeli, naj bi šlo za naročilo 12.000 kvalitetnih pralnih mask s pridobljenim Öko-Tex Standard 100 certifikatom, ki zagotavlja “prijaznost” materiala do kože uporabnika, možnost pranja, sušenja in večkratne uporabe.

Izvedeli smo še, da naj bi župan v četrtek imenoval delovno skupino z nalogo, da prouči devet prispelih ponudb mask občini. Slednja je na podlagi meril (cena in roki dobave) izbrala najugodnejšo in županu predlagala, da predlog delovne skupine sprejme.

Župan nas je za današnji prispevek zaprosil, da njegovo iskreno zahvalo do slehernega člana gasilca prostovoljca, ki so brez vprašanj sprejeli izziv delitve mask na domove občanov, delimo z javnostjo.

Člani prostovoljci gasilskih društev Lendava brez vprašanj prevzeli izziv razdelitve mask občanom

Uredništvo