V občini Kobilje so včeraj na nadomestnih volitvah izvolili dva nova svetnika, to sta postala Matej Puhan in Boštjan Balažic.

Župan Občine Kobilje Darko Horvat (foto: kobilje.si)

Na nadomestnih volitvah za župana občine Kobilje, ki so bile 7. novembra, je za župana bil izvoljen edini kandidat, do takrat svetnik občinskega sveta Darko Horvat. 

Občina Kobilje je 24. novembra 2021 razpisala nadomestne volitve dveh članov občinskega sveta, volitve so bile včeraj. Poleg Horvata, ki je bil izvoljen za župana in ne more biti več svetnik, so volivci volili še enega nadomestnega svetnika, saj je odstopil svetnik Sašo Fras.

Volitev se je udeležilo 44 odstotkov volilnih upravičencev. Volivci so se na glasovnici lahko odločili za dva kandidata. Za dve mesti v občinskem svetu so se potegovali Matej Puhan (predlagatelj Darko Horvat), Boštjan Balažic (predlagatelj OO SDS Kobilje) in Lidija Vugrinec (predlagatelj Darko Horvat).

Volivci so Mateju Puhanu, namenili 43 odstotkov glasov, Boštjanu Balažicu pa  31 odstotkov glasov. Lidija Vugrinec, prav tako kandidatka župana, je zbrala 26 odstotkov glasov.

Mandat novoizvoljenih svetnikov in župana traja do rednih lokalnih volitev 20. novembra 2022.

C. U.