Razglasili so najboljše športnike v letu 2023

Prejšnji teden je v Kulturnem domu Beltinci potekala razglasitev Najboljših športnikov v letu 2023 v Občini Beltinci. Zbrane športnice in športnike ter ostalo občinstvo je najprej nagovoril župan Občine Beltinci Marko Virag, ki je pohvalil dosežke športnikov, ki vedno znova ponesejo ime domače občine širom po Sloveniji in tudi v tujino.

Marko Virag (foto: beltinci.si)

“Zavedati se je potrebno, da biti prvi, biti zmagovalec in osvajati medalje, je seveda lepo in nikakor ni samoumevno, po drugi strani pa pa je potrebno vedeti, da to ni edini smisel življenja. Družba ni sestavljena iz naključnih posameznikov, ki gremo drug mimo drugega brez, da bi drug drugega opazili in se ne znali poveseliti dosežkov posameznikov,” je je dejal Virag mlade obetavne športnike spodbudil k nadaljnjim prizadevanjem in entuziazmu. Občina bo še naprej podpirala športne dejavnosti, saj vložek v športno infrastrukturo za občino ne pomeni zgolj stroška, temveč bogato investicijo v mlade, ki jih ukvarjanje s športom vsaj nekoliko odmakne od ekranov in ostalih “digitalnih skušnjav”.

Beltinski športni park je zaradi številnih dejavnosti vsak popoldan živ, kar je velika potrditev v smotrnost finančnega vložka v športne pridobitve, ki so na voljo vsem občanom. Virag je v nagovoru izrazil upanje, da čim prej pride do podpisa pogodbe o sofinanciranju izgradnje regijskega atletskega središča ob Osnovni šoli Beltinci, ki ga je občina uvrstila v nabor projektov, sofinanciranje pa potrdil tudi Olimpijski komite Slovenije.

Andrej Pozderec (foto: beltinci.si)

Predsednik beltinske športne zveze Andrej Pozderec je čestital vsem nagrajencem in opozoril, da marsikatera mlada športnica ali športnik tekmuje v članski konkurenci. Obenem se je zahvalil občini za finančne vložke v infrastrukturo, ki je poleg prizadevnosti mladih športnikov in podpore strokovnjakov ključnega pomena za dosego rezultatov domačih klubov, ki posegajo po najvišjih mestih na lokalnem, državnem in tudi mednarodnem nivoju.

Katarina Zavec in Gabriel Tikvič (foto: beltinci.si)

Slovesnost so s kulturnim programom popestrili učenci Glasbene šole Beltinci Katarina Zavec, Gabriel Tikvič in Deny Vouri.

Deny Vouri (foto: Beltinci.si)

Pri izboru za proglasitev perspektivnih športnic in športnikov, ki jih navajamo v nadaljevanju, so se upoštevali tekmovalni uspehi posameznika, odnos do športa, marljivost in vztrajnost, podelitev priznanj pa je nagrajencem predvsem spodbuda za delo vnaprej.

Perspektivne športnice za leto 2023 so Neža Pečelin iz Ižakovec, Nia Nedeljko iz Ižakovec, Kiara Felicijan iz Melinec in Zoja Oman iz Lipovec.

Perspektivni športniki so Grega Tratnjek iz Gančan, Štefan Granfol iz Gančan,
Aljaž Vebarič, Dorian Murat Lazič iz Lipovec in Mai Žižek iz Gančan.

Mai Žižek (najboljši slovenski judoist med starejšimi dečki) v družbi župana in predsednika zveze (foto: beltinci.si)

Nagrado Mlada športnica je prejela Lana KavašMladi športnik pa Gabriel Lipič, Tian Kosi in Blaž Kovač. 

Gabriel Lipič (foto: beltinci.si)

Najboljši športnici v letu 2023 sta bili Ana Vegič iz Lipovec (2. mesto) in Klara Janža iz Bratonec (1. mesto).

Ana Vegič (foto: beltinci.si)
Klara Janža (foto.: beltinci.si)

V kategoriji Najboljši športnik posameznik v letu 2023 je 2. mesto zasedel Gabriel Zadravec iz Beltinec, 1. mesto pa Maj Janža iz Bratonec.

Maj Janža (foto: beltinci.si)

V kategoriji Najboljša ekipa Občine Beltinci v letu 2023 je 3. mesto pripadlo SD Gančani, 2. mesto NŠ Aluvar Beltinci, prvo mesto pa je zasedlo ND Beltinci Klima Tratnjek.

NŠ Aluvar Beltinci (foto: beltinci.si)

Priznanje za slepe in slabovidne je prejela kegljačica Silva Mlinarič, posebna priznanja pa so prejeli še ŠD Dokležovje (za 20 let delovanja), NK Gančani (50 let delovanja) in NK Dokležovje (60 let delovanja).

Silva Mlinarič (foto: beltinci.si)

M.Z.