Na slavnostni prireditev ob 70-letnici juda v Sloveniji je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podelil dve državni odlikovanji

Judo zveza Slovenije v soboto v dvorani hotela Union praznovala 70-letnico juda v Sloveniji. Visok jubilej je s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je ob tej priložnosti podelil državni odlikovanji. Tina Trstenjak je prejela zlati red za zasluge za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdih ljudem. Judo zveza Slovenije pa je ob 70-letnici delovanja prejela red za zasluge za izjemen prispevek k razvoju juda v Sloveniji in pomembne mednarodne uspehe slovenskih judoistov. Odlikovanje je v imenu Judo zveze Slovenije prejel njen predsednik Lovrencij Galuf.

Tina Trstenjak in Borut Pahor (foto: JZS)

Svečanosti so se udeležili še predsednik Olimpijskih komitejev Evrope Spyros Capralos, predsednik Evropske judo zveze Dr. Lászlo Tóth, veleposlanik Japonske v Sloveniji Hiromichi Matsushima in mnogi drugi gostje iz Slovenije in tujine.

Štefan Küplen in Zoran Kos (foto: arhiv JKMS)

Med prejemniki priznanj so tudi pomurski judoisti. Štefan Küplen je prejel priznanje za življenjsko delo v judu. Enako priznanje je prejel tudi Silvo Kavčič, a se podelitve ni uspel udeležiti. Adrian Gomboc, ki je bil v mlajših selekcijah član soboškega kluba, je prejel priznanje za judoista desetletja v Republiki Sloveniji.

(foto: arhiv JKMS)

Na prejeta priznanja Pomurcev so v soboškem klubu zelo ponosni.

M.Z.