Meje se bodo odpirale postopno, potovanje tudi na Hrvaško če…

Ljubljana, Cankarjev dom. Izjava za medije o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusom. Vodja Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Melita Mocnik.

Meje z Republiko Slovenijo se bodo odpirale postopno, toda, spremenjen odlok omogoča, da se državljane EU na meji zavrne, če v Sloveniji nimajo začasnega ali stalnega bivališča in izkazujejo izrecne znake okužbe ali obolenja.

Prost prehod brez karantene zaenkrat omogočen le državljanom Slovenije in tujcem s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji

Vodja Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Melita Močnik je na današnji konferenci povedala, da je prost prehod brez karantene zaenkrat omogočen le državljanom Slovenije in tujcem s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji.

Ista določila, kot veljajo za družinske člane državljanov EU, družinske člane slovenskih državljanov, veljajo tudi za državljane pridruženih schengenskih držav, tj. za Švico, Liechtenstein, Norveško in Islandijo (razen za sosedo Hrvaško, kamor lahko potujejo lastniki nepremičnin ali plovil ali imajo rezerviran turistični aranžma).

Uredništvo