Na potezi je svet zavoda

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se je na današnji seji med frugim seznanil tudi z revizijskim poročilom o poslovanju javnega zavoda RIS Rakičan.

Po seznanitvi so na predlog župana Damjana Anželja sprejeli sklep, v katetem svetu zavoda RIS Rakičan predlagajo razrešitev direktorja Roberta Celeca.

O razrešitvi bo glasoval svet v novi sestani, kar pa zna situacijo dodatno zakomplicirati. Z razrešitvijo prejšnjega sveta zavoda se niso strinjali člani svetniške skupine SDS. Vodja svetniške skupine Andrej Mešič je v obrazložitvi nestrinjanja opozoril na morebitne nepravilnosti v postopku razrešitev starih članov in imenovanja novih, kar bi posledično lahko predstavljalo oviro pri morebitni razrešitvi Celeca. Mešič je ob tem spomnil, da je za zakonitost postopkov v prvi vrsti odgovoren župan.

Kaj se bo dogajalo v bodoče in kaj bodo pokazali rezultati kriminalistične preiskave, je v tem trenutku težko napovedati. Kako se bo na vse skupaj odzval Celec, pa je tistim, ki ga poznajo, kristalno jasno.

M.Z.