Danes Mikloševo senje v Murski Soboti!

Foto:MOMS

Danes se začne Praznični december v Murski Soboti. Kot že tradicionalno, bo mesto zaživelo s tradicionalnim kramarsko – rokodelskim Mikloševim sejmom.

Za najmlajše ob 15.30 prihod Miklavaža!

Tudi letos Miklavž ne bo pozabil na najmlajše, saj bo v spremstvu parkljev, vragov in angelčkov spomnil na god sv. Nikolaja oz. Miklavža, enega izmed najbolj priljubljenih svetnikov, s katerim je povezano tradicionalno obdarovanje otrok.

Ob 16.30 v mestnem središču prižig prazničničnih lučk, ob 17.00 bo otvoritev drsališča!

Tudi letos je središče mesta okrašeno podobno kot prejšnja leta, v soju svetlobe pa bodo “zasijale” krogle, kot tri sonca v grbu Mestne občine Murska Sobota, ki  povezujejo sodobnost s srednjeveško zgodovino, kot legende o zavetniku mesta Sv. Nikolaju. Ravno s slednjim pa so povezani tradicionalni sejmi, med katerimi še posebej izstopa današnji Miklošev (Nikolajev) sejem.

Ob 17.00 otvoritev drsališča!

Mladi igralci črno-belih bodo ob 17.00 “del” odprtja ledene ploskve, ki se letos prvič preizkuša na novi lokaciji. Posrečeno ali ne, bo pokazal čas, sicer pa v samem uvodu nastop prekmurske hip hop skupine Pepson ne bo pustil razmišljanja o tem. Animacije na ledu, božično rajanje, utečene pravljice v pravljični deželi, rajanje s Čuki in drugi koncerti ob petkih in sobotah, pa bodo december zagotovo “delali” čaroben.

Uredništvo