Mikrobit senzorika d.o.o. potencialni kupec Radia Murski val?

Če je že znano, da je javno podjetje CERO Puconci (CEROP) odstopilo od namere nakupa Radia Murski val (beri občine), pa je vse bolj verjetno, da bo 60 odstotni delež odkupilo podjetje Mikrobit senzorika d.o.o.  Le to je že pridobilo pozitivni Sklep s strani Sveta za radiodifuzijo, v rokah pa predvidoma že ima tudi Odločbo (zeleno luč) s strani Ministrstva za kulturo.

Jasno, medijska razkritja namere podjetja CEROP, pritiski politike v določenih občinah in končno zavedanje županov, da so se podali v “hojo čez rob”, so pričakovano vodili v epilog odstopa od nakupa. Sedaj se je potrebno samo vprašati, kdo je prepričal potencialnega investitorja (rešitelja lokalnega interesa), da se podaja v nakup. Je to sam sedanji lastnik Murskega vala in  lastnik GMT-ja Vlado Karoly ali nekaj županov (kot vemo, sta v samem začetku glavna akterja nakupa preko CEROP bila Lendavski in Murskosoboški župan) ali pa kar vsi skupaj?

Kdo je podjetje Mikrobit senzorika d.o.o., potencialni kupec Radia Murski val ?

Podjetje je v zasebni lasti gospoda Janeza Hanča, s sedežem poslovanja na istem naslovu, kot ga ima Radio Murski val. Že 25 let se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih naprav in sistemov za zajemanje statističnih podatkov v prometu. V opazovanem obdobju 2012-2015, so stalno povečevali prihodke iz poslovanja (od cca.166 tisoč EUR v letu 2012 do cca. 464 tisoč EUR v letu 2015) in dosegali dobiček (v 2012 cca. 24 tisoč EUR, v letu 2013 cca. 10 tisoč EUR, v letu 2014 cca. 5 tisoč EUR in v letu 2015 cca. 44.000 EUR).

Bodo zaposleni na Murskem valu končno lažje zadihali ali se bo pri prevzemu še kaj “zalomilo”?

Uredništvo