Minister Černač v Lendavi: “Želim vam, da to uspešno zgodbo peljete še naprej”

Foto: Občina Lendava

V okviru včerajšnjega vladnega obiska v Pomurju je minister za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvone Černač v Lendavi preizkusil sistem izposoje električnih koles ter si ob vožnji na kolesu ogledal projekt transnacionalnega sodelovanja IronCurtainCycling, lokacijo za novogradnjo stanovanj v Lendavi, lokacijo Doma za starejše Lendava in Stare dvojezične šole, ki se bo preoblikovala v nastanitvene kapacitete za potrebe starejših, lokacijo, kjer bo občina vzpostavljala projekt “Gondole” ter lokacijo, kjer se bo vzpostavljal projekt Večnamenska dvorana.

Župan Janez Magyar je ministru ob tej priložnosti predstavil razvoje projekte občine, s katerimi Občina Lendava sledi viziji zelene prihodnosti in visoke kakovosti bivanja.

 

 

V Lendavi se je minister z električnim kolesom podal na ogled projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi. Električno kolo je minister prevzel na e-izposojevalnici koles, sofinancirani s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, ob lokaciji bodoče večnamenske športne dvorane.

Po poti je minister opravil postanek, kjer si je s predstavniki Občine Lendava ogledal lokacijo, kjer bo s strani Javnega stanovanjskega sklada RS in pomočjo evropskih sredstev zgrajenih do 70 novih javnih najemnih stanovanj. Pot je nadaljeval do Doma starejših Lendava, kjer bo Občina Lendava s sredstvi pobude React EU izboljšala bivalni standard stanovalcev doma, nato si je ogledal še lokacijo nekdanje srednje šole, kjer namerava Občina Lendava vzpostaviti dnevni center za aktivno preživljanje starejših, varovana stanovanja in za bivanje oseb mljaših od 65 let. Pot je nato nadaljeval do objekta stare blagovnice, kjer Občina načrtuje vzpostavitev mednarodnega kulturnega centra.

Sledil je še ogled lokacije, kjer bo vstopna postaja projekta “Gondola”, nato pa se je z e-busom zapeljal do stolpa Vinarium, kjer so predstavniki občine in Turistične zveze Lendava Vabi ministru predstavili strategijo razvoja območja okrog stolpa z vsemi ciljnimi projekti.

 

Obisk Pomurske regije je minister sklenil z udeležbo na javni tribuni, na kateri so predstavniki Vlade RS prisluhnili županom, gospodarstvenikom in drugim nosilcem razvoja v regiji.

Uredništvo