Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je v Alžiru dogovarjal za dobavo energentov

Srečal se je z ministrom za zunanje zadeve in narodne skupnosti v tujini Ramtano Lamamro, z ministrom za energijo in rudnike Mohamedom Arkabom, predsednikom uprave državne energetske družbe Sonatech Toufikom Hakkarjem ter s predsednikom Abdelmadjidom Tebbounejem. Delovni obisk je bil namenjen krepitvi političnega in gospodarskega sodelovanja med državama, predvsem na področju zagotavljanja energentov.

Z zunanjim ministrom Lamamro sta obravnavala krepitev bilateralnega sodelovanja na različnih področjih skupnega interesa, kakor tudi aktualno dogajanje v Evropi in na severu Afrike. Sogovornika sta se pogovarjala o sodelovanju obeh držav v okviru mednarodnih organizacij.

Minister dr. Logar se je v nadaljevanju srečal tudi z ministrom za energijo in rudnike Arkabom, na srečanju sta bila prisotna tudi predsednik uprave državne energetske družbe Sonatech Toufik Hakkar in Vanja Lombar, direktorica družbe Geoplin. Osrednja tema pogovora so bile aktivnosti za krepitev dvostranskih odnosov na gospodarskem področju, predvsem na področju zagotavljanja energentov.

Ministra dr. Logarja je sprejel tudi predsednik Alžirije Abdelmadjid Tebboune, s katerim sta poudarila pomen dobrih odnosov ter sodelovanja v Sredozemlju.

C. U.

vir: MZZ