Miro Cerar rešuje SMC in upa na najboljše na skorajšnjih volitvah!

vir: www.vlada.si

Premierski mandat Mira Cerarja se je končal tik pred parlamentarnimi volitvami. “Piko na i” naj bi predstavljal razveljavljen zakon o drugem tiru, toda prav gotovo je, da prihaja ukrep iz Bruslja glede zavlačevanja prodaje NLB, Vlade RS pa praktično že nekaj časa ni bilo. Zato Cerarju ni preostalo drugega, da pred odgovornostjo reši svojo stranko SMC in ji poskuša omogočiti še kakšno poslansko mesto v parlamentu.

Dejstvo je, da je Miro Cerar v politiko stopil neizkušen, brez preverjenih kadrov, kljub temu pa so mu volivci s podporo “dodelili” kar 36 poslanskih sedežev. Seveda so pričakovali najboljše, žal pa se je zgodilo najslabše, kar se je za Slovenijo lahko. Slovenke in Slovenci se za stalno izseljujejo v tujino, zdravstveni sistem je padel v kolaps in ne funkcionira, “potegnjene” so sporne poteze okrog begunca Ahmada Šamija, “Zakona o drugem tiru”, obubožanega sistema vojske, nedokončanimi pogajanji in odprtimi vprašanji s sindikati…Kar 100.000 Slovenk in Slovencev je mizerno plačanih in ubobožanih, pri tem pa za azilante plačujemo kar 1963 EUR/mesec, imamo prekomerno obremenjene podjetnike…in to kljub temu, da se zadnji dve leti v državni proračun steka blizu 1 MILIJARDE EUR več denarja.

Ker resnih reform Vlada RS v sestavi SMC, SD in DESUS ni uspela uveljaviti, stanje v RS pa se je kljub odlični gospodarski rasti predvsem na račun izvoza v tujino le poslabšalo, je nastopil čas, da si zaslužimo lepšo prihodnost. Toda, tokrat volivci več ne smejo nasesti novemu obrazu, ki prihaja v obliki Marjana Šarca, saj se bo z veliko verjetnostjo ponovil mandat 2014-2018, analizirati pa morajo tudi aktualna partnerja v koaliciji, stranko SD in DESUS, ki sta soodgovorni za trenutno klavrno stanje v RS!

Uredništvo