Kratki dokumentarni film govori o istoimenskem spiritualnem death metal bandu iz Turnišča

Matic Dominko iz Nedelice je filmski režiser in študent filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Letos je dokončal svoj prvi dokumentarni film SMRT, ki se na Festivalu slovenskega filma poteguje za najvišjo možno slovensko filmsko nagrado – Vesna, za najboljši študijski film. Premierna projekcija filma na festivalu bo to soboto, 7. 10. 2023, ob 15. uri v Razstavišču Monfort v Portorožu.

Film SMRT je kratki dokumentarni portret o istoimenskem spiritualnem death metal bandu iz Turnišča, ki se fokusira na osebnost/družinsko življenje članov glasbene skupine in na skupinsko energijo, ki jih med seboj povezuje. Namen filma je pokazati kontrast med tem, kako metalci predstavljajo sebe na odru in med tem, kakšni srčki so v resnici.

Glavna producentka filma je producentka AGRFT mag. Jožica Šmid, zelo pomemben delež k filmu pa je prispeval tudi asistent produkcije Gal Nagode. Direktorica fotografije in snemalka je bila Neža Jankovič, montažerka filma pa Anja Pirtovšek.

V filmu je bila uporabljena zgolj in izključno glasba skupine SMRT, katere avtor je Luka Gjerkeš. V filmu nastopajo Luka Gjerkeš (kitarist), Lan Pahor (pevec), Vili Marinčič (kitarist), Gal Gabriel (bobnar) in Lukovi družinski člani Tinkara Čerček, Mirjana Gjerkeš, Branko Gjerkeš in psičke Leli, Caidy in Lucky.

M.Z.