Moj otrok, “mali plavalec”

Čas počitnic se bliža in starši že razmišljajo, kako svojega otroka aktivno vključiti v kakšno ponujeno dejavnost. Veliko otrok in staršev (ob skupnem pogovoru) bo izbralo plavalni tečaj, saj bodo tako pod budnim očesom plavalnih učiteljev, znati plavati pa je za vsakega otroka še kako pomembno in potrebno. Športni pedagogi so si enotni, da je najprimernejši čas vključevanja otroka v osvajanje plavalnih tehnik od četrtega leta naprej!

Otrok je motorično zrel za osvajanje plavalnih sposobnosti od četrtega leta naprej!

Četrto leto otroka je tisto, ko s svojimi motoričnimi sposobnostmi lahko osvoji nove potrebne gibe v vodi, v tem letu pa že rad sodeluje v skupini, še posebej z vodenjem učitelja. Sodobni programi plavanja že temeljijo na učenju z igro, saj je znano, da se otrok z igro sprosti in prej premaga strahove, ki mu rojijo po glavi. Sprostitev v vodi, ki je še kako potrebna, pa hitro »pomaga« otroku do t.i. plovnosti.

Otroke zaupajte plavalnim učiteljem!

Če je le možno, je prav, da otroci »gredo« v osvajanje prvih gibov pod budnim očesom  plavalnega učitelja. Otrok bo bolje sprejemal navodila, v skupini bo sproščen, učitelj pa bo sproti usmerjal otroka k pravilni koordinaciji nog in rok.

Otroci, veliko izzivov ob prvih plavalnih gibih vam želimo!

Uredništvo