Muraši ob 16.00 z Brežicami, veliki finale “zlatih fantov” ob 20.30!

Vir: www.nsmura.si

Današnje športno popoldne bo polno priložnosti, pisala se bo tudi “zgodovina”. Muraši bodo odločno branili vrh, ki ga z odličnimi igrami zasedajo vse od prve tekme naprej proti ekipi Brežice-Terme Čatež, zvečer pa bomo držali pesti na zgodovinskem finalu naših “zlatih” fantov na evropskem prvenstvu v Istanbulu v Turčiji proti Srbiji. Za obe ekipi lahko potegnemo paralelo, odlična trenerja, visoka stopnja motiviranosti, “žar” po dobri igri in zmagovanju ter borbeni duh in timska igra. Razlika je le ena, varovancem Šimundže bije srce v Prekmurju, varovancem Kokoškova pa v Sloveniji!

Muraši po visoki zmagi proti Farmatech Veržeju v Brežice – začetek tekme ob 16.00!

Muraši so po 5 tekmi druge SNL še vedno na vrhu lestvice. Današnja tekma v gosteh ne bo lahka, saj se “Breščani”, ki trenutno z 11. točkami zasedajo visoko 5 mesto na lestvici, še kako zavedajo, da bi jim tri točke na domačem terenu prinesle dobro “pozicioniranje”. Toda, črno-beli vedo, da so v formi in, da morajo serijo neporaženosti ohraniti in si poskušati ustvariti še boljšo “razliko” pred zasledovalci. Jim bo uspelo?

Slovenski “basket” fantje so za mnoge že “zlati”, kljub temu bo bilo srce, da resnično pozlatijo!

V polfinalu proti Špancem je trener Kokoškov noro presenetil. V igri je imel toliko odličnih igralcev, toliko odličnih borcev, uspešnih “metalcev”, da je resnično ukanil “velike” Špance, branilce ” evro naslova”. Z veliko razliko, 92:72, je trenerju Srbije Aleksandru Ðordeviću dal jasno sporočilo – slovenski fantje bodo v finalu igrali več kot 100%. Je pa v izjavah srbskega trenerja glede naših fantov mnogo superlativov, tako do fizične pripravljenosti igralcev, kot tudi do same igre. Morda tudi nekaj prefinjenosti. Je v izjavi ” Slovenija je nesporni favorit finala” govoril odkrito, ali le s psihološkim manevrom?

Danes nas torej čaka lep špotni popoldan. Držimo pesti, pripravimo črno-bele in slovenske zastave.

Uredništvo