Muraši zasluženo v drugo ligo

Danes je za “Muraše” lažje. Čeprav potihoma pričakovano, pa vendarle je treba priznati, da je tudi strah včeraj marsikomu “šibil kolena”. Zaključna tekma, ki je ponujala uvrstitev v drugo ligo tako NŠ Mura kot tudi NK Odranci, je zasluženo pripadla domačinom. Kakorkoli, včerajšnja tekma pred 3000 gledalci, kljub visoki zmagi “Murašev” s 3:0, ne bi smela razočarati nikogar!

Gringosi že v začetku pokazali, da bodo še kako pomagali “Murašem”

V začetku tekme so Gringosi takoj pozdravili z dimnimi zavesami in nakazali, da ne bodo pozabili svoje pomembne naloge. Dobro organizirani in v velikem številu so k navijanju pozivali tudi domače navijače na južni in zahodni tribuni. Po zadetku domačinov z 2:0 so z “rdečimi in rumenimi baklami” lepo dopolnili nadaljevanje tekme po polčasu in v “zanosu” ostali vse do konca tekme.

Mitja Rešek, Mihael Karas in Amadej Maroša iz enajstmetrovke, strelci za zmago s 3:0

Že v začetku tekme sta obe ekipi “šli na polno” in nakazali, da si gledalci lahko obetajo lepo tekmo. V četrti minuti bi lahko iz 100% priložnosti že povedla Mura, v šesti pa gostje. V sedmi minuti se je izšlo Mitji Rešeku, ki je dvignil na noge celoten stadion in dosegel pomemben gol za lažje nadaljevanje tekme. Že v 11. minuti bi lahko Odranci po streljanju prostega strela izenačili, v 17. minuti pa je Maruša z nekoliko “predolgo” žogo prepustil žogo vratarju gostov. Sledile so nevarne 20. 23. in 33. minuta, ki so pripadale Odrancem, ki pa niso uspeli izkoristiti res lepih priložnosti. V 43. minuti je nekoliko previsoko žogo Maruša z glavo poslal čez gol gostov. Nadaljevanje drugega polčasa je začelo v “nižjem” tempu vse do 52. minute, ko je Mihael Kavaš zabil gol za 2:0 in poskrbel za mirnost in nakazano zmagoslavje. Kljub vodstvu z 2:0 pa so v nadaljevanju lahko gledalci spremljali dobro tekmo, z veliko priložnosti tako z ene kot tudi druge strani. Piko na “i” je v zadnji minuti tekme postavil še Amadej Maruša in z rezultatom 3:0 zaključil tekmo.

Zaslužena uvrstitev “Murašev” v drugo ligo

Pa se je obrestovalo, jasno postavljeni cilji vodstva NŠ Mura, finančna varnost, premišljena izbira trenerja v najpomembnejših trenutkih in kanček sreče.

V imenu uredništva čestitamo celotnemu “štabu” NŠ Mura, navijačem Black Gringos in fantom z njihovim trenerjem Damjanom Ošlajem na čelu.

Uredništvo