Murski Soboti 1,58 MIO EUR nepovratnih sredstev za kolesarske povezave

Foto: Občina Murska Sobota

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila dolgo pričakovana evropska sredstva za projekt »CTN Urejanje kolesarskih povezav MOMS – 1. faza«. Za skoraj 3 milijone evrov vreden projekt, ki se izvaja na območju mesta Murska Sobota, znaša prispevek sofinanciranja 1,58 mio evrov.

“Projekt predstavlja del celovite obnove kolesarskih povezav in pripadajoče infrastrukture v okviru obnove in dograditve kolesarskega omrežja v občini in se izvaja v sklopu celostnih teritorialnih naložb. V okviru projekta bodo do konca leta 2023 urejene kolesarske povezave na območju Lendavske ulice, Zvezne ulice, Ulice Staneta Rozmana, Gregorčičeva ulica in Slomškova ulica”, so zapisali na spletni strani občine.

Sicer pa naložbe iz CTN spodbujajo trajnostno mobilnost in povečujejo telesno aktivnost prebivalcev, na račun bolj zdravega načina potovanja pa se pričakuje tudi zmanjšanje emisij (PM-10 in drugi manjši škodljivi PM delci) in drugi negativni učinki, ki jih povzroča motoriziran promet.

Uredništvo