Murskosoboški škof Štumpf bi odstopil! Zakaj?

Murskosoboški škof Peter Štumpf se je odzval na poziv Civilne iniciative Dovolj.je k odstopu ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta. Pri tem je jasen! V kolikor odstopi nadškof Zore, odstopi tudi sam. Štumpf pozna Zoreta, kot velikega poštenjaka, hkrati pa meni, da ima velike zasluge za zadnje smernice za preprečevanje spolnih zlorab.

Spomnimo, da predstavniki civilne iniciative za zaščito žrtev spolnih zlorab v Cerkvi Dovolj.je, nadškofa Stanislava Zoreta in Tomaža Mavriča pozivajo k odstopu. Po njihovih besedah »ne izpolnjujeta načel in predpisov, ki na področju razkrivanja spolnih zlorab veljajo v Katoliški Cerkvi«. V civilni iniciativi so tudi mnenja (kar so sporočili na novinarski konferenci), da prihaja do načrtnega in sistemskega prikrivanja spolnih zlorab, zato, da Zore mora odstopiti. Med drugim pozivajo tudi Slovensko škofovsko konferenco, da razpusti  Ekspertno komisijo za reševanje spolnih zlorab, so zapisali na portalu druzina.si.

Slovenska škofovska konferenca pa opozarja, da so pozivi neupravičeni in brez tehtnih razlogov. Pri tem vidijo Zoreta kot odločnega zagovornika zaščite otrok tako v Cerkvi kot v slovenski družbi.

Uredništvo