Murskosoboški župan Jevšek z ultimatom Ivanu Zajcu “solira”!

Vir: www.murska-sobota.si

Ivan Zajc, v.d. direktorja Pomurskih lekarn, javnega naročila zdravil ne more izvesti povsem v skladu s predpisi. Slednje zagotovo vesta murskosoboški direktor Srečko Ðurov in župan Aleksander Jevšek, toda, njuni nameni so v odnosu do Pomurskih lekarn vse prej kot dobri, povezujoči, iskreni. To je dokončno jasno po izvedeni 1. izredni seji konec prejšnjega tedna, ko si je župan po v naprej pripravljeni režiji izbranih govorcev in po že izglasovanem sklepu mestnega sveta celo dovolil “zasolirati” in Zajcu postaviti ultimat. Če v 60 dneh ne pride do zamenjave vodstva Pomurskih lekarn, bo začet postopek za ustanovitev novega javnega lekarniškega zavoda v občini, je zaključil Jevšek!

Vse z namenom rušiti Zajca, nastaviti svoj kader in si preko slednjega ustvariti vpliv na lekarne!

Ivan Zajc je, kot že mnogi bivši direktorji, prišel na vrsto za zamenjavo. Toda, ker v svetu zavoda Pomurskih lekarn sedi kar 15 predstavnikov drugih pomurskih občin, ki so si enotni, da Zajc dela dobro, si je vodstvo murskosoboške občine zrežiralo svojo pot. Najprej je poskušalo Zajcu nastaviti protikandidata, kader iz svojih lastnih vrst, ker pa ta manever ni uspel, je bilo potrebno “ustvariti zgodbo”. Zgodbo o slabem direktorju, ki ne spoštuje pravil javnega naročanja, ki ustvari premalo dobička, ki želi privatizirati Pomurske lekarne…Zagotovo več ne gre za Ivana Zajca, gre za več, gre za vpliv nad lekarnami, pa če se bodo imenovale Pomurske lekarne ali le Lekarne Murska Sobota.

Nastavljen kader v Pomurskih lekarnah ali izbran kader v lastnih lekarnah!

Zaključni ultimat Jevška razkriva vsa ozadja, ki so jih pripravili SD “voditelji”. Tisti, ki so podrobno poslušali razpravljavce, pa jim zagotovo ni ušlo ključno:

  • v javnih lekarniških zavodih še nobena škatlica zdravila ni bila uspešno nabavljena prek javnega naročila
  • javnega naročila zdravil ne morejo izvesti povsem v skladu s predpisi nobene lekarne v Republiki Sloveniji
  • murskosoboška občina je edina (od ostalih 15 pomurskih občin), ki Pomurskim lekarnam v zadnjih letih ne da soglasja za odkup lekarn v lastništvu Galexa (slednje jih namreč prodajajo). Po naših zanesljivih virih gre za tri nepremičnine, eno tudi v Murski Soboti
  • murskosoboška občina je edina od ostalih 15 občin soustanoviteljic, ki Ivanu Zajcu ne da soglasja k imenovanju za direktorja

Kako daleč bo šlo razbijanje lekarn in/ali celo za javno privatizacijo, kjer si bodo SD elite “spogajale” svoj vpliv, bomo izvedeli kmalu. Zagotovo v nekaj mesecih. Dejstvo pa je, da o “dobrih” namenih murskosoboškega dvojca Ðurov/Jevšek nihče več ne verjame, ne vodstvo Pomurskih lekarn, ne njihovi zaposleni, ne mnogi murskosoboški svetniki (tudi iz vrst pozicije). In zagotovo ne mnogi pomurski župani in Pomurci!

Uredništvo