Murskosoboški župan ponovno v rušenje Ivana Zajca na poti do direktorovanja Pomurskim lekarnam. Tokrat je “discipliniral” že KMVI!

Vir: www.murska-sobota.si

Včeraj v poznih popoldanskih urah se je sestala KMVI (Komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanje) in odločala o predlogu za podajo soglasja kandidatu Ivanu Zajcu k imenovanju direktorja javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota. Zajc podpore ni dobil, rezultat glasovanja pa je bil 3 ZA soglasje, 5 PROTI soglasju. Manjkala je predstavnica stranke SLS Jasmina Opec.

Spomnimo, da je Zajc podporo pri KMVI iskal že v letu 2017 in jo kot edini prijavljeni kandidat za direktorja tudi pridobil. “Zalomilo” se mu je na naslednji stopnici, na Mestnem svetu Mestne občine Murska Sobota, kjer je postalo jasno, da se je murskosoboški župan “s svojimi” odločil, da Zajc na direktorski stolček več ne sme. 

Podporo Zajcu glede na leto 2017 odrekla svetnica DESUS Friškičeva in SMC Gujt!

Če je od svetnika SMC Marjana Gujta bilo pričakovano, kako bo moral glasovati, pa je Lea Friškič koalicijo že nekajkrat presenetila. Tokrat pritiska ni zdržala in očitno ji je bilo dano jasno vedeti, kdo in kje ji je zagotovil službo. Ja, služenje kruha pa pomeni preživetje in tu jo je potrebno razumeti. Toda, ali je vredno poteptati lastna načela?

V naslednjih tednih se bo o soglasju odločalo na Mestnem svetu Mestne občine Murska Sobota. Jasno je, da do presenečenj več ne more priti. Če so se nekateri svetniki koalicije, v letu 2017, skrivali za tajnim glasovanjem, kaže, da tokrat ne bo tako. Ali bo Ivan Zajc kljub “močni” večinski podpori zdržal vse pritiske kot v.d. direktorja, bo znano v prihodnje. Znano namreč je, da je murskosoboška občina Zajca prijavila na vse možne institucije, trenutno pa naj bi bil deležen že tretje revizije murskosoboške revizorke. Iz nepreverjenih, vendar zanesljivih virov pa prihaja informacija, da je Jevšek naslovil dopis vsem županom (soustanovitelji Pomurskih lekarn) in jim dal vedeti, da Zajc na direktorski stolček ne sme!

Uredništvo