Murskosoboško podjetje Pomgrad d.d. na trgu že 67 let!

Vir:fb_Pomgrad d.d.

Murskosoboško gradbeno podjetje Pomgrad d.d. je eno izmed vodilnih podjetij v Sloveniji, ki na domačem trgu zaposluje več kot 600 delavcev. Na zaostrovanje razmer na trgu delovne sile je podjetje ustanovilo celo lastno akademijo, prve rezultate pravilne odločitve pa po izjavah vodstva že beleži. Podjetje se tudi vse bolj pozicionira v tujini, kjer s svojim hčerinskim podjetjem zaposluje še vsaj 240 zaposlenih.

V letu 2018 (pre)poznano po gradnji nove tovarne Magna v Hočah!

Pomemben “posel”, ki ga je podjetje izvedlo v letu 2018, je zagotovo naložba kanadsko-avstrijskega industrialca v lakirnico v Hočah. Ob “prvi lopati”, ki se je zgodila 17. oktobra 2017, je bila ocenjena vrednost del podjetja dobrih 37 MIO EUR. Je pa podjetje v letu 2018 končalo gradnjo hotela Orchid na Plitvicah vredno (del investicije) 4.2 MIO EUR in 11,5 MIO EUR vreden del gradnje Lekove tovarne v Prevaljah.

Sicer pa podjetje trenutno gradi stanovanjske bloke na Švedskem, katerih vrednost del znaša 14,5 MIO EUR, nadgradnja železniškega odseka Pesnica – Šentilj je vredna 36,3 MIO EUR, nadgradnja odseka železniške proge Poljčane – Slovenska Bistrica je vredna 22,7 MIO EUR ter gradnja podvoza na Ljubljanski cesti v Mariboru z vrednostjo del 7,3 MIO EUR.

Uredništvo