Prenovljen vrtec in POŠ Cven so predali namenu

V sredo, 26. 10. 2022, je potekala otvoritev energetsko sanirane šole in vrtca na Cvenu. V prijetnem vzdušju, ki so ga pripravili otroci iz tamkajšnjega vrtca in šole, sta zbrane nagovorila ravnatelj OŠ Ivana Cankarja Ljutomer Branko Meznarič in ljutomerska županja mag. Olga Karba, blagoslov pa je opravil ljutomerski župnik Goran Merica.

Po sanaciji prvih šestih objektov v občinski lasti (OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja, Vrtec Ljutomer, telovadnica pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in GŠ Slavka Osterca Ljutomer) je v lanskem letu Občina Ljutomer izvedla javno naročilo glede izbire izvajalca del za energetsko sanacijo še petih objektov (Vrtec in podružnična osnovna šola Cven, občinska zgradba na Vrazovi ulici 1 v Ljutomeru, Mestna hiša Ljutomer, objekt na Ormoški cesti 21 v Ljutomeru in Dom kulture Ljutomer.

Dela izvaja Resalta d.o.o. iz Ljubljane, pogodbena vrednost del pa  znaša 3.614.575,90 evra. Projekt je bil prijavljen na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo za pridobitev sofinancerskih sredstev, Občina Ljutomer pa je v času vlade Janeza Janše pridobila nepovratna sredstva v višini 1.433.589,96 evra.

Prvi objekt, ki je bil predan svojemu namenu, je skupno domovanje vrtca in podružnične osnovne šole na Cvenu. V okviru projekta energetske sanacije je bilo na objektu na Cvenu izvedena toplotna izolacija zunanjih sten, zamenjava stavbnega pohištva, izolacija napram neogrevanemu podstrešju, vgradnja termostatskih ventilov, rekuperacija toplote, vgradnja toplotne črpalke voda/voda in manjšega plinskega kotla za sekundarni vir ogrevanja, prenova  razsvetljave ter energetsko upravljanje. Vrednost vlaganj v POŠ in vrtec Cven znaša okrog 858.000 evrov.

M.Z.