Namestili so umetno travo in uredili ograje

Minulo soboto je bila na Hotizi svečana otvoritev prenovljenega športnega igrišča v tamkajšnjem športno-rekreacijskem centru, znanem pod imenom Laštat. Krajani in krajanke Hotize so zbrali svoje moči in predano preuredili nekdanje asfaltno igrišče, kjer so zdaj položili umetno travo, ki je bila prej položena pri Osnovni šoli I Lendava. Polega tega so obnovili in polepšali celotni center Laštat.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob  tej priložnosti nagovoril prisotne ter izrazil  priznanje Krajevni skupnosti Hotiza, lokalnim društvom in vsem krajanom in krajankam, ki so ponovno dokazali, da z združenimi močmi lahko dosežejo velike stvari. Poudaril je složnost, ki so jo pokazali v času minulih poplav, ko so stopili skupaj in se medsebojno podpirali. Na otvoritveni slovesnosti je župan tudi podaril nogometno žogo.

Po besedah predsednika Krajevne skupnosti Hotiza Štefana Farkaša so samo nogometno igrišče razširili in položili umetno travo, prebarvali ograjo okrog igrišča in postavili novo žičnato ograjo okrog celotnega športno-rekreacijskega parka ter nasuli pesek na igrišču za odbojko na mivki.

Občina Lendava je za izkop in material, ki so ga krajani Hotize uporabili pri prenovi ter novo opremo (nogometna gola, zaščitna mreža za goloma in novo košarkarska tabla in koš) namenila nekaj več kot 5 tisoč evrov.

V kulturnem delu programa so nastopili harmonikar Matic Pozderec ter plesna skupina Hotiške ribice, objekt pa je blagoslovil hotiški župnik Viljem Kovač. Po uradni otvoritvi so bile odigrane prijateljske nogometne tekme.

M.Z.