Trideset let Ansambla Igor in zlati zvoki

Včeraj smo v okviru 16. mednarodnega srečanja harmonikarjev PannoniAccordion v Gledališču Park v Murski Soboti lahko slišali koncert v izvedbi Ansambla Igor in zlati zvoki, ki letos praznuje 30 let delovanja. V ansamblu igrajo Igor Podpečan (harmonikar in vodja ansambla), Jelka Hafner (solo vokal, violina), Zmago Tkavc (klarinet, saksofon, vokal), Mike Orešar (kitara, klarinet, vokal) in Martin Frece (bas, bariton, vokal). V zasedbi sodelujeta še pomurca Boštjan Lašič iz Ljutomera, ki igra trobento, bobne in poje ter David Duh iz Melinec, ki je pevec in kitarist.

Igor Podpečan je igral bariton in bas v zadnji zasedbi ansambla Avsenik. Po prenehanju  delovanja Avsenikov je vzel v roke harmoniko in ustanovil lasten ansambel, ki je v letih svojega delovanja postal ena najbolj priznanih in uveljavljenih tovrstnih slovenskih zasedb. Veliko nastopajo v živo in gostujejo na najbolj znanih radijskih in televizijskih glasbenih oddajah po Sloveniji in zunaj njenih meja.

Na desetine zimzelenih uspešnic, ki jih je zasedba klasičnega narodnozabavnega kvinteta do danes ustvarila, je posnetih in izdanih na številnih albumih. Ansambel Igor in zlati zvoki je dobitnik številnih nagrad, kot so Zlata kaseta, Platinasta plošča, Nagrada za najboljši valček leta, Nagrada slovenski rubinasti slavček in še veliko drugih.

Poleg narodno-zabavne glasbe ima skupina v svojem repertoarju še številne druge glasbene zvrsti od latino in standardnih ritmov, country glasbe, popa in rocka, skratka na svojih koncertih vedno poskrbijo za dober žur.

Skupino vodi Igor Podpečan, ki je na tekmovanju PannoniAccordion tudi član žirije v disciplinah narodno zabavna in zabavna (variete) glasba.

Posebej za Pomurske novice je Igor Podpečan ob obletnici ansambla in o mednarodnem srečanju harmonikarjev pannoniaccordion povedal:

Danes v salonu Murska republika v Hotelu zvezda poteka tekmovanje solistov na klavirski, kromatični in diatonični harmoniki, ob 20:00 uri pa bo v Gledališču Park koncert jazzovske zasedbe Duo Malandro. Vstop na koncerte je za vse obiskovalce mogoč z brezplačno vstopnico, ki jo uro pred koncertom dvignejo na blagajni Gledališča Park.

Duo Malandro (Antonio de Luca – harmonika in Leonardo Rosselli – saksofon)

 

M. Z.