Na velikem derbiju Nafta 1903 : ŠD Mura brez zmagovalca!

Vir:www.nsmura.si

Na včerajšnjem velikem derbiju med Nafto 1903 in črno belimimi ŠD Muro, so gledalci prišli na svoj račun. V športnem parku v Lendavi se jih je zbralo kakih 2.200, tekma pa se je končala z neodločenim rezultatom 2:2.

Muraši v prvem polčasu zelo hitro do premoči z igralcem več!

Muraši so v prvem polčasu hitro prišli do premoči, saj so po izključitvi domačega igralca Leona Levsteka že po 7 minuti igrali z igralcem več. Ta je storil prekršek za enajstmetrovko in Murašem dal priložnost, da povedejo po streljanju enajstmetovke. Žal pa je ni izkoristil Luka Bobičanec. Tudi v nadaljevanju igre Muraši prednosti igralca več niso uspeli izkoristiti, domačini pa so celo povedli v 41. minuti igre, ko je zadel Mateo Monjac. Muraši so hitro izenačili in po zadetku Bobičanca v slačilnice odšli nekoliko pomirjeni.

V drugem polčasu bolje Muraši, v 70. minuti izključen že drugi igralec Nafte!

v 70. minuti igre je Nafta ostala brez drugega igralca. Glavni sodnik Miroslav Perić je izljučil še Žiga Živka. Muraši so prednost dveh igralcev izkoristili in zadeli s strelom Roka Sirka takoj v 86 minuti. Pritiskali so še naprej, toda na koncu šok, domačini so izenačili v zadnji minuti rednega dela srečanja. Za končni rezultat 2:2 je zadel Leon Šeruga.

Tako Nafti 1903 ni uspelo nadaljevati serije zmag doma, ŠD Muri pa iztržiti že 5. zaporedno zmago. Gledalci so ob zapuščanju športnega parka večinoma izjavljali: “Najbolj pravično”! Ja, ob pomembni prednosti črno-belih, ki so od 70. minute igrali s kar dvema igralcema prednosti, bi lahko res rekli: “Najbolj pošteno”! Muraši po 5. krogu 2. SNL s 13 točkami ostajajo na prvem mestu, takoj za njimi so igralci Jadran Dekani, medtem ko so igralci Nafte 1903 sedaj z zbranimi 7 točkami na 9. mestu.

Po zapuščanju zelenice domači reditelji nad igralce črno-belih!

Žal pa se je po srećanju zgodil neljubi dogodek, ko so domači reditelji napadli nekaj igralcev črno-belih, ko so le ti zapuščali zelenico. Trener črno-belih Ante Šimundža je že napovedal prijavo dogodka vsem pristojnim.

Uredništvo