Predstavili so se s programom, ki ga učni načrti glasbenih šol sicer ne predpisujejo

Na Glasbeni šoli Beltinci so se tudi letos vsi mladi, ki imajo radi glasbo, veselili konec šolskih počitnic, saj so vedeli, da jih konec avgusta čaka že 2. glasbeni tabor. Tako se je od 24.-30. avgusta na beltinski glasbeni šoli zbralo 48 mladih glasbenikov, ki so pod strokovnim vodstvom učiteljev šole na zabaven način odkrivali skrivnosti glasbenega ustvarjanja in poustvarjanja ter se na ta način že uvedli v novo šolsko leto. Večina udeležencev je bila učencev beltinske glasbene šole, nekaj pa jih je prišlo tudi iz drugih, bolj oddaljenih krajev.

(foto: Š. Gyurica)

Udeleženci tabora so se imeli možnost vključiti v narodno-zabavni ansambel, v “pop-band” ali v katero od klasičnih komornih zasedb, najmlajši pa so skozi igro, ustvarjanje, ples in petje spoznavali glasbo.

(foto: Š. Gyurica)

Na zaključnem koncertu, ki je potekal v sredo, 30. avgusta v Kulturnem domu Beltinci, so skupaj z mentorji staršem in širši javnosti predstavili rezultate petdnevnega dela. Otroci so bili izjemno veseli, da so imeli priložnost s programom, ki ga učni načrti glasbenih šol sicer ne predpisujejo, nastopiti na velikem odru.

(foto: Š. Gyurica)

Organizacijski vodja tabora je bil sicer učitelj kitare na GŠ Beltinci Aljaž Gyurica, posamezne delavnice pa so vodili ostali učitelji šole. Jutri bodo udeleženci tabora program predstavili tudi na 13. festivalu prekmurske šunke in gibanice v središču Murske Sobote.

(foto: Š. Gyurica)

M.Z.