Načelnica generalštaba Ermenčeva še bolj zaostruje odnose s Sindikatom vojakov Slovenije!

Foto: mo.gov.si

Načelnica generalštaba Ermenčeva še bolj zaostruje odnose s Sindikatom vojakov Slovenije (SVS). Tokrat je zoper predsednika Gvida Novaka uvedla disciplinski postopek, kot razlog pa navedla sindikalno delovanje, s katerim, da je težje kršil vojaško disciplino.

Disciplinski postopek zaradi sindikalnega delovanja, sledi obravnava in odločitev

Sklep o uvedbi disciplinskega postopka je v javnost posredovan s strani SVS, v sklepu pa načelnica Novaku očita, da je v času od 12. aprila do 7. maja letos brez pooblastila ali soglasja nadrejenega podajal izjave in stališča, ki materialno in moralno škodujejo ali bi lahko škodovale interesom delodajalca.

Kar si je dovolila načelnica generalštaba, je v demokratični državi nedopustno

V SVS so se na uveden postopek odzvali s sporočilom: “”Za noben sindikat v nobenem zakonu, tudi v zakonu o obrambi ne, niso določene nikakršne omejitve sindikalnega delovanja, saj bi omejitve pri zastopanju zaposlenih v okviru sindikalnega delovanja bile protiustavne. Kar si je dovolila načelnica generalštaba, je v demokratični državi nedopustno,” so se v SVS odzvali na uvedbo disciplinskega postopka.

Kot kaže, pa je načelnica generalštaba ubrala drugo pot. Disciplinski postopek zoper predsednika Sindikata vojakov Slovenije Gvida Novaka je uvedla zaradi njegovega delovanja kot pripadnika Slovenske vojske, in ne zaradi njegovega sindikalnega delovanja. Slednje pomeni, da se bodo odnosi med Ermenčevo in SVS le še zaostrili, kar pa bo zagotovo le še poglobilo že tako prevelike težave v Slovenski vojski.

Spomnimo, da sta SVS in njen predsednik Novak pred meseci vložila kazensko ovadbo zoper ministra za obrambo Karla Erjavca zaradi domnevnih kršitev sindikalnih pravic, zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi. Se Erjavec sedaj želi znebiti Novaka?

Uredništvo