Nad Pahorja “preko TEŠ-6” še Golobič!

Postaja kristalno jasno, da je “organizator levice”, domnevno spet sam Kučan odločil, da mora sedanji predsednik Pahor “pasti” na predsedniških volitvah. Njegova neomajna drža in odločnenost, da v svojem mandatu ne bo razdvajal ljudi, je postala očitno za nekatere tako moteča, da je prišlo do odločitve: “Pahor mora pasti, naredili bomo vse, da se bo to zgodilo v drugem krogu”!

V enem izmed prejšnjih člankov (http://pomurske-novice.si/borut-pahor-v-predsednisko-kandidaturo-kot-neodvisen-kandidat/) smo zapisali, kako se “levica” organizira in dela vse na tem, da Pahorja “pripelje” v drugi krog predsedniških volitev. Skoraj ne mine dan, da se ne bi pojavil kakšen nov predsedniški kandidat, se pa s tajnimi anketami preverjajo tudi “razni kadri”, eno  izmed zadnjih informacij – poskus “vnovčitve” Slavka Bobovnika pa smo že objavili. Kaj pa “poskus” Janka Vebra, ki je zaprosil svojo stranko SD, da ga podpre kot svojega kandidata za predsedniške volitve, je le solo akcija ali pa spada med “delo organizirane levice”? Danes poročamo o tem, da je z veliko verjetnostjo komisija Državnega zbora dobila signal, da sooči Pahorja in “ljubljenca” bivšega predsednika Milana Kučana, takratnega predsednika stranke Gregorja Golobiča “ravno ob pravem času”, torej sedaj, ko bo novica vroča, z namenom, da bo škodila sedanjemu predsedniku. Soočenje se je zgodilo v petek 1.9.2017.

Golobič z vsemi topovi nad Pahorja, celo z izjavo: “Projekt zamišljen kot alibi za krajo”!

Gregor Golobič, tedaj minister za visoko šolstvo sedanjemu predsedniku očita, da so takrat (v letu 2009) bili zaznani vsi indici o načrtovani kraji preko projekta, o tem pa naj bi vedela tako Pahor, kot tudi tedanji minister za gospodarstvo Lahovnik. Omeni pogodbo med TEŠ in Alstomom (dobaviteljem opreme), katera bi obema odprla oči a, da nista čutila potrebe za zahtevo in vpogled v pogodbo. Toda Pahor je na soočenju Golobiča izzval, da, če je že takrat vedel o “načrtni kraji” preko projekta, zakaj na eni izmed sej vlade tega ni izpostavil? Predvsem zato, ker je bilo na sejah vlade odprtih mnogo vprašanj in sprejetih mnogo sklepov ravno za projekt TEŠ-6, vse pa v smeri transparentnosti, pregldenosti in gospodarnosti.

Pahor v letu 2009 kot predsednik vlade (po uvodu v “popolno krizo”) s številnimi težavami, z odpuščanji zaposlenih, stečaji podjetij, odpovedi investiranja…

V letu 2009 se je Pahor resnično soočil z mnogimi težavami, dejstvo pa je tudi, da se v vlogi predsednika vlade v teh kriznih časih ni znašel. Preprosto se je izgubil, svoje odločitve (potrebe po nujnih in takojšnjih spremembah) pa je spreminjal čez noč. Toda, za Lahovnikom je “krmilo prevzela” Darja Radič, članica Golobičeve stranke ZARES, ki je imela vse možnosti vpogleda v projekt, kar je pomenilo, da je z vsemi informacijami razpolagal tudi sam Golobič. In zakaj takrat v vladi ni odreagiral ne on ne Radičeva?

Torej, očitno je, da se gre z vsemi topovi nad Pahorja s točno določenim ciljem, pripeljati ga v drugi krog, tam pa ga “s prevrjenim kandidatom” zrušiti! Če se je parlamentarna preiskovalna komisija z njima ukvarjala prvič v mesecu marcu, “si je vzela primeren” čas, da je “vajo” ponovila v septembru! Predsednik komisije, Matjaž Hanžek je samostojni poslanec, saj je v juliju 2017 izstopil iz poslanske skupine Levice.

TEŠ-6 je projekt, katerega vrednost investicije je bila ocenjena na 650 MIO EUR, končala pa se je z vrednostjo cca. 1,43 MIO EUR. Najspornejši je bil podpis pod ceno premoga (s katero so investicijo “naredili” vzdržno), katera v investicijskem elaboratu je znašala 2,25 EUR/gigajoul – postavljena pa je bila v premogovniku Velenje. V času konjukture (pred letom 2008) je bil smiseln, ocenjena vrednost pa primerna. Ko je nastopila svetovna kriza, pa so “vladarji” v letu 2009 imeli v rokah vse kompetence, da ta projekt zaustavijo!

Uredništvo