Pogodba za naslednjih deset let

Občina Turnišče je s komunalnim podjetjem Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. podpisala novo 10-letno koncesijsko pogodbo za izvajanje gospodarske javne službe odvoza odpadkov v občini Turnišče.

Veljavnost pogodbe, ki sta jo podpisala župan Občine Turnišče Borut Horvat in direktor družbe Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. Drago Dervarič,  je od 1. 10. 2022 do 30. 9. 2032. Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. poleg koša za embalaže (plastična vreča), papir (rdeči koš) in ostali odpadki (črn koš), po novem v isti ceni uvaja možnost odvoza za steklo (zelen koš). Občani bodo v naslednjih tednih iz strani podjetja Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. obveščeni o možnosti prevzema koša za steklo.

Župan Borut Horvat je ob tem za Pomurske novice dejal, da je ločeno zbiranje in odvoz odpadkov korak v smeri ohranjanja čistega in s tem zdravega okolja, pri katerem sodeluje sleherni občan. V okviru nove pogodbe so ločevanje odpadkov dopolnili še z možnostjo odvoza stekla za gospodinjstva, kar bo dodatno vplivalo na kvaliteto bivanja v Občini Turnišče.

 

M.Z.