“Štorklje so spet priletele”

Občinski praznik Občine Črenšovci so v letošnjem letu obeležili z več dogodki, minulo soboto pa je v vaško gasilski dvorani na Srednji Bistrici potekala še osrednja prireditev z naslovom »Štorklje so spet priletele«.

Ob tej priložnosti je županja Občine Črenšovci Vera Markoja podelila nagrade in priznanja zaslužnim občanom, ki so dejavni na kulturnem in družbenem področju v občini.

Na podlagi sklepa Občinskega sveta Občine Črenšovci je letošnjo nagrado Občine Črenšovci za delo in dosežke na področju kulture, vzgoje, šolstva in turizma prejela Andeja Sever iz Črenšovcev. Nagrajenka v lokalnem okolju veliko prispeva k boljšemu, kvalitetnejšemu in popolnejšemu življenju občanov, njena dejanja pa se odražajo v pomembnih trajnih dosežkih na področju razvoja, ugleda in promocije Občine Črenšovci.

Priznanje Občine Črenšovci za 30-letno aktivno delo in dosežke na področju ljubiteljske kulture in ohranjanja ljudskega izročila so po sklepu županje prejele Ljudske pevke upokojenke Kulturno turističnega društva Črenšovci.

Na podlagi sklepa županje je priznanje Občine Črenšovci prejela tudi Narodna zabavna skupina MARKI, ki letos obeležuje dvajseto obletnico uspešnega delovanja na glasbenem področju in ohranjanju ljudskega izročila.

V sklopu praznovanja občinskega praznika so poleg osrednje prireditve izvedli še glasbeno pravljico Lunino Kraljestvo (OŠ Franceta Prešerna Črenšovci), turnir v kegljanju (DU Črenšovci), krvodajalsko akcijo (RK OZ Lendava, Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor),  ustvarjalne delavnice (Natalij Duh Grinaver), »Bistrica ima talent« (Valentina Zadravec), pohod za Mürski cvejt (Ignac Prša) in razstavo Vojna za Slovenijo (OZ slovenskih častnikov Lendava).

M.Z.