Športna zveza Lendava je v gledališki in koncertni dvorani podelila priznanja in nagrade najboljšim športnikom, društvom in strokovnim delavcem v občini Lendava v letu 2021 in ob tej priložnosti tudi obeležila lanskoletni okrogli jubilej, 60. obletnico delovanja.

 

Podžupanja Občine Lendava Rozina Nemec (foto: lendava.si)

Športna zveza Lendava, ki povezuje več kot 30 športnih organizacij v lokalnem okolju, je s svojim delom v zvezi in na športnem področju pomembno prispevala k vrhunskim dosežkom in razvoju športa kot pomembnega dela naše lokalne skupnosti.

Vsem, ki so v teh letih prispevali k razvoju športa, se je v pozdravnem nagovoru zahvalila tudi podžupanja Občine Lendava Rozina Nemec, športnikom pa čestitala za njihove dosežke.

 

 

Ob tem je izpostavila: »Občina Lendava je v športnem delovanju zaznala velik potencial, zato ob že uveljavljeni finančni podpori društvom in zvezi načrtuje izgradnjo več igrišč na prostem in izgradnjo nove večnamenske športne dvorane, kjer bi se zagotovili pogoji za delovanje tudi tistim, ki so do sedaj morali vadbene površine uporabljati v drugih občinah, dvorana pa bo pomembna tudi za razvoj športnega turizma.«

Ob 60. obletnici  delovanja je Športna zveza Lendava podelila spominske plakete za sodelovanje in udejstvovanje na športnem področju Olimpijskemu komiteju Slovenije, Zajednici športnih udruga grada Varaždina in Občini Lendava. Plakete za dolgoletno in uspešno delo na področju športa so prejeli Franc Meštrovič Horvat, Ivan Koncut in Velimir Horvatič. Spominske plakete za športno udejstvovanje pa so prejela tudi društva, člani Športne zveze Lendava.

Kristjan Horvat – Športnik leta 2021 (foto: lendava.si)

Najboljši športnik leta 2021 je postal Kristjan Horvat iz Lokostrelskega kluba Lendava. Na drugo mesto se je uvrstil Matic Ivačič, na tretje mesto pa Aleš Senekovič, oba iz Speedway team Lendava. Športnica leta je postala Nika Bedič iz Badmintonskega kluba Mladost Lendava.

Naj ekipa, klub oz. društvo leta je selekcija kadetov NK Nafta 1903, na drugo mesto pa se je uvrstil Speedway team Lendava. Športni strokovni delavec leta je Štefan Kozak, predsednik Planinskega društva Lendava, priznanje za Naj rekreativec leta 2021pa je prejel Leon Lebar, član Kolesarskega kluba Lendava.

 

Plakete in priznanja za izreden uspehe v športu so podelili tudi mladim perspektivnim športnicam in športnikom. Perspektivna športnik leta sta Tine Mihailović Krpan iz Strelskega društva Lendava in Nik Jaklin iz Športno strelskega kluba COAL Petišovci. Perspektivne športnice so Naja Horvat, Iva Koša, Tija Horvat in Mia Oletič iz Badmintonskega kluba Mladost Lendava, Lana Škraban, Sara Sep in Ria Gabor iz Judo kluba Lendava in Greta Galamboš iz Športno strelskega kluba COAL Petišovci. Priznanje za izredne uspehe v kolektivnem športu v letu 2021 pa je prejela Katarina Sarjaš iz Odbojkarskega kluba Lendava.

Jubilejne nagrade so letos podelili Lokostrelskemu klubu Lendava, ki obeležuje 10. obletnico delovanja, Badmintonskemu klubu Mladost Lendava ob 50. obletnici delovanja in za 60. obletnico  delovanja Nogometnemu klubu Olimpija Dolga vas.

V kulturnem delu programa je nastopil Orkester harmonikarjev Bučar, ki ga sestavljajo mladi glasbeniki zasebne Glasbene šole Bučar. Mladi harmonikarji, ki ji h povezuje slovenska narodno-zabavna glasba, so v preteklih letih na povabilo Planinskega društva Lendava že obiskali Lendavo in popestrili poletno festivalsko dogajanje.

M. Z.