Podelili so priznanja in nagrade

Športna zveza Lendava je včeraj na prireditvi Športnik leta 2022 podelila priznanja in nagrade najboljšim športnikom, društvom in strokovnim delavcem v občini Lendava. Slavnostni govornik na prireditvi je bil podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Miran Kos.

(foto: lendava.si)

Predsednik Športne zveze Lendava Andrej Matjašec je v uvodnem govoru izpostavil, da igra šport v življenju posameznika danes zelo pomembno vlogo že od rane mladosti in da šport ni le telesna dejavnost. Šport združuje, prispeva k zdravju, omogoča in vzpodbuja prijateljstvo ter presega mnoga nasprotja.

Janez Magyar (foto. lendava.si)

Za vložen trud in vse napore se je športnicam in športnikom, športnim delavcem, klubom in staršem, ki podpirajo svoje otroke, zahvalil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar: »V veliko čast mi je, da sem danes lahko tukaj z vami športniki, ki ste nam ponovno dokazali, da vztrajno delo, borbenost, marljivost in trud obrodita željene sadove ter vam ob tej priložnosti iskreno čestitam za vaše dosežke.«

Ob tem je še poudaril, da Občina Lendava za šport dela vse kar je zmožna, zadani projekti pa so še nekoliko pogumnejši in dolgoročnejši, tako je Občina v preteklem letu začela tudi z dolgoročnim skrbno načrtovanim investicijskim ciklusom vlaganja v športno infrastrukturo.

Najboljši športnik leta 2022 je postal Kristjan Horvat iz Lokostrelskega kluba Lendava. Na drugo mesto se je uvrstil Jožef Hozjan, prav tako iz Lokostrelskega kluba Lendava, Matic Ivačič iz Speedway teama Lendava pa je zasedel tretje mesto. Športnica leta je postala Nika Bedič iz Badmintonskega kluba Mladost Lendava, Tija Horvat iz badmintonskega kluba je zasedla drugo mesto in tretje Ria Gabor iz Judo kluba Lendava.

Naj ekipa leta je selekcija kadetov/mladincev Nogometnega društva Lendava 1903, na drugo mesto se je uvrstila članske ekipa Lokostrelske klub Lendava in na tretje članska ekipa Badmintonskega kluba Mladost Lendava. Športni strokovni delavec leta je Spasoje Todorović, trener v Odbojkarskem klubu Lendava, priznanje Naj rekreativec leta 2022 je prejel Tomislav Gönc iz Planinskega društva Lendavaplaketo za dolgoletno in uspešno delo na področju športa je prejel Jože Kovač iz Judo kluba Lendava. Plaketo za izredne uspehe na področju športa v letu 2022 pa je prejel David Berke, ki na področju bodybuildinga in fitnessa osvaja zavidljive rezultate na svetovnem nivoju.

Plakete in priznanja za izreden uspehe v športu so podelili tudi mladim perspektivnim športnicam in športnikom. Perspektivni športniki leta 2022 so Sven Pahor iz Badmintonskega kluba Mladost Lendava, Luka Žalig iz Športno strelskega kluba COAL Petišovci ter Aljaž Bratkovič Odar in Tian Kuzma, oba iz Badmintonskega kluba Mladost Lendava.

Perspektivne športnice so Naja Horvat iz Badmintonskega kluba Mladost Lendava, Lana Škraban in Sara Sep iz Judo kluba Lendava ter Greta Galamboš in Lea Magyar iz Športno strelskega kluba COAL Petišovci. Perspektivne ekipe leta so selekcija mlajših deklic U12 Judo kluba Lendava, mladinska ekipa U19 Badmintonskega kluba Mladost Lendava, starejši deklice in dečki Športno strelskega kluba COAL Petišovci in ekipa mini odbojke Odbojkarskega kluba Lendava.

Jubilejne nagrade so letos podelili Bowling klubu Lendava, ki obeležuje 10. obletnico delovanja, Športnemu društvu Torcida ob 30. obletnici delovanja in za 50. obletnico delovanja Judu klubu Lendava, Nogometnemu klubu Mostje in Nogometnemu klubu Kapca.

M.Z.