Danes je najavil svoj odstop podpredsednik SD Jernej Pikalo, Golob pa zaradi pomanjkanja kadra vabi “strokovnjake” iz LMŠ in SAB

Danes je preko twitterja svoj odstop najavil podredsednik SD Jernej Pikalo. Kot razlog je navedel slab volilni rezultat.

Tanja Fajon se je na to potezo Pikala sicer odzvala, a o odstopu očitno še ne razmišlja.

Iz državnega zbora sta izpadli LMŠ in SAB, katerih predsdnika Marjan Šarec in Alenka Bratušek svojih odstopov nista omenjala. Še več. Robert Golob je v pogovoru za Radio Koper celo dejal, da kot prioriteto stranke predstavlja vzpostavitev jedra bodoče koalicije. Pogovori o tem bodo potekali z vsemi strankami KUL-a in ne le s parlamentarnimi. “Mislim, da je koalicija bistveno več, pomeni sodelovanje, sodelovanje za dobro naše družbe in sodelovanje ni odvisno samo od tega, koliko poslancev ima kdo, temveč koliko strokovnosti in znanja imajo kadri,” je poudaril Golob.

Iz povedanega lahko razumemo predvsem strah pred pomanjkanjem strokovnih in kredibilnih kadrov. Tako SD, kot LMŠ in SAB so do sedaj v nekem obdobju že vodile Vlado RS in s svojim dosedanjim delom dokazale predvsem obratno. Rezultati vseh vlad pod vodstvom SD, SAB in LMŠ so bili ena velika žalost in na koncu predčasne volitve ali “met puške v koruzo”. Kakšno uslugo si Golob dela z vključevanjem vprašljivih kadrov, bo pokazal čas. A to bi moralo skrbeti predvsem njegove volivce, ki so zanj glasovali ravno zaradi nesposobnosti Fajonove, Šarca in Bratuškove. SDS in Nsi sta edini stranki v novem sklicu parlamenta, ki sta število poslancev v primerjavi s prejšnjim mandatom povečali.

M. Z.