Policisti so v času vikenda izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov

V tem času so ugotovili 7 kršitev alkoholiziranosti pri voznikih motornih vozil, katerih koncentracija je bila večja od 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Rekorder je imel 2.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prekoračil pa je tudi dovoljeno hitrost v naselju.

Prav tako so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog. Pod vplivom alkohola pa je bil tudi voznik, ki je vozil motorno vozilo – osebni avtomobil, brez veljavnega vozniškega dovoljena. Zoper vse voznike so bili podani obdolžilni predlogi na pristojno okrajno sodišče.

Policisti ponovno pozivajo vse udeležence v cestnem prometu, da vozijo previdno ter zbrano, hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, uporabljajo varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajo in vozijo psihofizično sposobni za vožnjo vozil v cestnem prometu.

Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah.

M. Z.