V soboto konec minulega tedna je na prizorišču ob Speedway Stadionu v Petišovcih potekalo srečanje članov, simpatizerjev in podpornikov Slovenske demokratske stranke.

Zbrane je nagovoril tudi poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije Janez Magyar, ki je vsem prisotnim položil na srce, da naredijo vse, kar je v njihovi moči, da pride do razpisa referendumov proti politizaciji RTV, proti bohotenju birokracije s širitvijo števila ministrstev in proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe.

Magyar je na srečanje prispel neposredno iz seje parlamentarnega odbora za finance, kjer je aktualna koalicija Gibanja Svoboda, SD in Levice potrdila predlog rebalansa proračuna za leto 2022, v katerem je izločila financira je in s tem izvedbo številnih projektov v Pomurju. Kljub predloženim amandmajem, ki jih je za področje Pomurja vložil Magyar, je koalicija s preglasovanjem zavrnila že potrjene projekte, ki jih je predvidela vlada Janeza Janše.

Poleg vsega se nekaj novinarjev osrednje televizijske hiše z današnjim protestom bori proti izgubi privilegijev, ki jih uživajo še iz časov komunizma. Na vodstvo RTV in nekaj novinarjev in urednikov izvajajo grob pritisk in jih skrajno nedostojno in zavržno ponižujejo.

Poziv družbeno političnih delavcev, ki izgubljajo privilegije iz časa komunizma

V izogib takšnim načinom diskreditacij Slovenska demokratska stranka vabi vse, ki se s tem načinom delovanja ne strinjajo, da izpolnijo obrazec podpore za razpis referendumov, obrazec podpišejo vpričo uradne osebe na krajevnem uradu ali upravni enoti ter ga oddajo članom SDS na stojnicah v bližini upravnih enot.

Po pozdravu in nagovoru Janeza Magyara je sledilo prijetno druženje ob odlični hrani, pijači in dobri glasbi.

M.Z.