Nas v institucijah EU sploh še jemljejo resno? Komisar Janez Lenarčič dobil novo ustanovljen resor za krizno upravljanje!

Foto: Nova24TV

Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije si je izbrala najožjo ekipo. Janezu Lenarčiču, ki ga je za komisarja EU predlagal predsednik vlade Marjan Šarec, je dodelila manj pomemben resor za krizno upravljanje.

Z izbiro je zadovoljen Lenarčič, pa čeprav gre za manj pomemben resor

Lenarčič je sicer za STA (Slovenska tiskovna agencija) povedal, da je odločitev Leyenove sprejel z velikim zadovoljstvom. Po njegovem gre pri dodeljenem resorju za pomembno in zahtevno področje dela Evropske unije, saj gre za reševanje življenj in pomoč ljudem v stiski. Po navedbah slovenske evropske poslanke Romane Tomc je ta manj pomemben resor, ki ima predvsem humanitarno vsebino, v prejšnjem “mandatu” vodil ciprski komisar, sicer pod nekoliko drugačnim imenom.

Kot kaže, pa so se spet boljše (iz)pogajali sosedje Hrvati, saj je njihova komisarka Dubravka Šuica prevzela podpredsedniško mesto resorja za demokracijo in demografijo. Celotna ekipa, ki si jo je izbrala Leyenova, na spodnji sliki. Pri tem je na družbenem omrežju Twitter zapisano: “Komisija 2019-2024 bo odražala prednostne naloge in ambicije, določene v političnih usmeritvah. Sestavljena je v skladu s cilji, na podlagi katerih je EP Ursulo von der Leyen izvolil za predsednico”.

🆕 Komisija 2019-2024 bo odražala prednostne naloge in ambicije, določene v političnih usmeritvah. Sestavljena je v skladu s cilji, na podlagi katerih je EP Ursulo von der Leyen izvolil za predsednico. ⤵ 🇸🇮 @JanezLenarcic bo vodil portfelj „krizno upravljanje“. 💪 @eu_echo

Uredništvo