Foto: MLB

Strokovni svet zdravstvene nege Splošne bolnišnice Murska Sobota je za pomočnico direktorja za zdravstveno nego včeraj potrdil Natašo Kreft, doslej vršilko dolžnosti.

 

 

 

vir. sp-ms

Predstavitev in program Nataše Kreft, ki je bila edina kandidatka, so podprli vsi člani strokovnega sveta, njeno imenovanje je potrdil tudi direktor bolnišnice Daniel Grabar.

 

 

 

Kreftova je v svojem programu izpostavila pomembnost strategije razvoja in zadržanja kadrov zdravstvene nege, se zavzela za pridobitve koncesije visokošolskega programa zdravstvene nege v Pomurju, več kadrovskih štipendij za srednješolsko in visokošolsko izobraževanje programov zdravstvene nege, stalno izobraževanje zaposlenih, okrepitev sodelovanja s primarno ravnjo zdravstva in domovi starejših v Pomurju, pri vsem tem pa je kot glavno vodilo poudarila skrb za izvajanje kakovostne in varne zdravstvene nege, osredotočene na pacienta.

Direktor Daniel Grabar je ob potrditvi dejal, da je prepričan o nadaljnjem dobremsodelovanju, pri čemer na prvem mestu ostaja visokostrokovna in kakovostna obravnava pacientov.