“Ne bomo odnehali, dokler hiša laži, zgrajena na pesku prevar, ne bo zgrmela v prah”, je dobrih 5.000 zbranim povedal Janez Janša!

Foto: B.P.

Na včerajšnjem protestnem shodu Rešimo Slovenijo na Prešernovem trgu v Ljubljani se je zbralo dobrih 5.000 Slovenk in Slovencev iz celotne Slovenije. Plapolale so slovenske zastave, pela se je slovenska himna Zdravljica, spregovorili so iniciator protesta Franc Kangler, predsednik SDS Janez Janša, predsednik VSO Aleš Hojs in mnogi drugi predstavniki civilnih združenj.

Za pravično Slovenijo, ki ne bo delila na prvo in drugo razredne

Osrednje sporočilo, ki je bilo rdeča nit protesta, je “dovolj nam je delitev na prvo in drugo razredne”, želimo si svobode, demokracije, in enakosti pred zakonom. Globoka država, ki nam ta trenutek vlada, siromaši potencial, ki ga Slovenija premore in onemogoča blaginjo življenja posameznika.

Povzetek govora Janeza Janše, ki se je zahvalil za tako poln Prešernov trg

Tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, so polastninili in pokradli državo. Spremenili so jo v peskovnik laži in prvorazrednih, v hišo laži, zgrajeno na pesku prevar. Ti isti so si podredili javno šolstvo, sodstvo, kulturo in upravo ter privatizirali podjetja ter izčrpavali slovenske banke. S pokradenim denarjem so si podredili in okrepili medije. Ti isti svoje otroke pošiljajo v privatne šole, zdravijo se v zasebnih klinikah v tujini, pa čeprav imajo polne usta o javnem.

Foto: B.P.

Globoka država se ne ustavlja. Bilo je mnogo medijskih umorov, bil je umor predsedniškega kandidata Krambergerja s strani pijanega lovca. Za tiste seveda, ki naj bi verjeli. Bilo je vloženih čez 700 ovadb s strani takratnega SDK, pa nihče ni bil obsojen in ni odgovarjal. S strani globoke države se je kupovalo poslance, krade se svoboda, dostojanstvo, volitve, mandate. Krade se celo otroke starim staršem in se ukinja spol, je še izpostavil.

Danes vas globoka država kaznuje za 500 evrov prekrška, ker pomagate sosedu, hkrati pa prvorazrednemu županu odpišejo 15 ali 29 milijonov evrov. Danes vas preiskuje sto kriminalisti, kako ste kupili star traktor, v banko, kjer se je oropalo 1000 milijonov evrov za teroriste, pa si ne upajo vstopiti.

Danes delovni invalid v Sloveniji prejema 300 evrov invalidnine, “borec NOB”, ki pa je rojen leta 1971, pa 600 evrov apanaže za nošenje rdeče zvezde. Danes izobraženi in podjetni mladi odhajajo po svetu, Slovenci iz obmejnih krajev si gradijo hiše in prihodnost v sosednji Avstriji, v Slovenijo pa se uvaža migrante iz tujih civilizacijskih okolij. Za slednje se namenja in plačuje bruto strošek v višini kar 2000 evrov po glavi.

Janša je strnil, da se je “Prešernov trg napolnil”, ker imamo dobronamerni Slovenci vsega dovolj. “Danes je tu začetek konca protislovenskega komedijantstva. Vztrajali bomo, dokler bo treba. Ne damo se ustrahovati. Niso nas prestrašili doslej in ne bodo nas tudi v bodoče. Niso nas zatrli spečih, ko smo bili vsi skrajno dobronamerni in naivni. Danes vemo, česa so sposobni in da jih nič ne ustavi. Maske so sedaj dokončno odpadle. Zato od danes naprej nič več ne bo tako, kot je bilo”, je še povedal. Nato je zaključil in v imenu 220.000 volivk in volivcev zahteval:

  • revizijo vseh odpisanih kreditov, očiščenje pokojninskega sistema privilegijev
  • popolno zaporo meje za ilegalne migrante in nobenega azilnega postopka za tiste, ki prihajajo iz varnih držav
  • lustracijo vseh skorumpiranih sodnikov
  • odgovornost za mizerno porabo denarja iz EU virov ter razbremenitev stroškov dela delavcev in podjetnikov
  • decentralizacijo in debirokratizacijo države in prenos državnih institucij po celotni Sloveniji
  • enakost pred zakonom in odgovornost tistih, ki so pokradli denar iz bank ter sramotili Slovenijo zaradi pranja denarja za teroriste
  • takojšen odstop direktorja SOVE ker zavrača parlamentarni nadzor ter odgovornost vseh, ki so SOVO zlorabili
  • prenehanje šikaniranja in preganjanja nerežimskih in netajkunskih medijev

Janša je v svojem zaključku že “nakazal”, da bo naslednji veliki shod ob pravem času v Mariboru, pa tudi drugod po Sloveniji. “Ne bomo odnehali, dokler hiša laži, zgrajena na pesku prevar, ne bo zgrmela v prah”, je sklenil

“Ne bomo odnehali, dokler hiša laži, zgrajena na pesku prevar, ne bo zgrmela v prah”

Uredništvo