V Radencih in Murski Soboti položili vence in darovali mašo za domovino

Minuli petek so tudi v Pomurju potekale slovesnosti ob Dnevu državnosti, ki jih je pripravilo Območno združenje VSO Pomurje.

Franc Himelrajh in župan Roman Leljak sta v Radencih položila venec ob spomeniku slovenske osamosvojitve (foto: F.Z.)

V Radencih in Murski Soboti so člani VSO ob spominskih obeležjih slovenske osamosvojitve položili vence, v soboški stolnici pa je stolni župnik Goran Kuhar daroval mašo za domovino.

“Slovenke in Slovenci Prekmurke in Prekmurci vsi, ki imamo radi našo domovino Slovenijo smo prepričani, da lahko tudi z molitvijo najdemo izhod iz vse večje krize vrednot v katero je zašla Slovenija,” je v svojem nagovoru prisotnim pri maši dejal predsednik OZ VSO Pomurje Franc Zagorc.

“Ne glede na vso trenutno politično nezrelost in eksperimentiranje imamo svojo državo in smo gospodarji na svoji zemlji. Na to velja nazdraviti, zvoniti z vsemi zvonovi, se veseliti in praznovati, se Bogu zahvaliti za vse prejete milosti in za to, da smo pred več kot tremi desetletji z malo žrtvami in prelite krvi dosegli, kar so naši predniki sanjali že od 8 stoletja naprej, a nikoli resnično doživeli,” je med drugim dejal Zagorc.

M.Z.