Nedopustno, javna RTV Slovenija prekinila prenos nagovora premierja Janeza Janše svojim državljanom

Foto: .rtvslo.si

Velikemu delu Slovenk in Slovencev je že zdavnja jasno, da nacionalna RTV Slovenija, katere plačniki smo v skladu z Zakonom o RTV vsi, poroča pristransko, zavajajoče in je del podaljšane “roke” globoke države. Toda, da prekine prenos nagovora premierja Janše, ko slednji spregovori o aktualnih razmerah in prihodnosti, je skrajno nedopustno, neodgovorno, neprofesionalno in vredno graje. Morda množičnega protesta preko zadržanja plačila RTV prispevka! Kje so “udarili”?

Nagovor predsednika vlade Janše samovoljno odrezali na točki, kjer jim njegove besede niso bile več všeč

“Ko je, prav tako včeraj, italijanski premier Giuseppe Conte po seji vlade imel tiskovno konferenco, so vse večje italijanske televizije prekinile program in predvajale njegovo izjavo, v živo. Ko pa je včeraj nastopil Janez Janša, so njegov nastop neposredno prenašali na tretjem programu državne RTV Slovenija, na prvem, daleč najbolj gledanem programu TV Slovenija, pa so Janšo med izjavo preprosto prekinili in začeli predvajanje drugih prispevkov znotraj oddaje TV Dnevnik. Kar je brutalno pobalinsko, novinarsko in uredniško neresno, celo bizarno in – glede na okoliščine epidemije covid-19 – tudi povsem neodgovorno.”, tako je twittnil Aljoša Pertinač.

Žal se je podobno zgodilo na komercialni televiziji Pop TV, za katero pa je znano, da se brez dvoma upravlja iz čezmorskih (off-shore) centrov, za katere pa se ve, da obstaja visoka stopnja tveganja pranja denarja. Bolj poglobljeno pa: nizozemski finančni holding CME MEDIA ENTERPRISES B.V. (DAM 5 B, 1012JS Amsterdam, Nizozemska). Lastnik oziroma edini družbenik prej navedenega finančnega holdinga pa je družba CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES N.V. (Schottegatweg Oost 44, Curaçao), ki je bila ustanovljena 14. julija 1994. Gre za otoček Curaçao v okviru Nizozemskih Antilov, ki se nahaja pred severno obalo Venezuele, so raziskali in zapisali na spletnem portalu nova24tv.si.

In za konhec ostaja vprašanje, kdaj točno bo prekipelo Slovencem in Slovenkam in bodo ta “odnos” pristranskega poročanja kaznovali tako ali drugače!

Uredništvo