“Nekaj ne razumem, isti mediji doma nabijajo ukrepe in jih štejejo za JJ diktaturo, potem na isti strani hvalospevi ukrepom iz drugih držav, ki so bistveno bolj drastični”, tako Peter Podlunšek

Foto: PP (fb)

Pisal se je 15. april. Vlada RS je na svoji dopisni seji izdala Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v RS. Ukrepe je morala sprejeti predvsem zaradi neodgovornega ravnanja (pre)mnogih družin, ki so omejevaje gibanja in združevanja na javnih površinah jemale neresno in posledično zaradi epidemije Covid-19 ogrožale lastno zdravje in zdravje drugih. “Dogajale” so se celo mnoge mini počitnice ob slovenski obali…Priložnost, da se nerganja ljudi, ki se jim ukrep vlade ni zdel po godu izkoristi proti vladi, so začutili mnogi, tudi politični veljaki in kar nekaj medijskih hiš. Toda, korektnost, objektivnost in potreba po celostni informiranosti obstaja še pri mnogih “peršonah”.

Korektnost, objektivnost in potreba po celostni informiranosti obstaja še pri mnogih “peršonah”

Oglasil se je Peter Podlunšek, uspešni lastnik in direktor podjetja Medicop in na svojem fb profilu razglabljal (njegov tekst objavljamo v celoti):

“Nekaj ne razumem. Isti mediji doma nabijajo kako je omejitev gibanja med občinami, pa čeprav dejansko represivni organi ne težijo preveč, oz. jih večina prijav prihaja prav od samega folka!!!, uvajanje JJ diktature, potem pa na isti strani hvalospevi ukrepom iz drugih držav, ki so še bistveno bolj drastični (primer članka v prilogi https://www.24ur.com/novice/korona/spansko-mestece-ki-je-svoja-vrata-zaprlo-svetu-in-koronavirusu.html?fbclid=IwAR24x-9GmgXJzNXOlKEtzUV1gItYwpqNWL11Iycuu2TyRNvfWwuCf1k4Bs).

A res ne premoremo vsaj kanček zdrave pameti, a bomo morali spremeniti začetek nacionalne himne s stavkom ” Kad lud jebe zbunjenog…”

Berem Šarca, Židana….kot, da niso vładali zadnjih 10 let in sami odstopili pred dvema mesecema, in to ravno takrat, ko bi bilo potrebno najbolj zagristi, saj je Korona že harala naokoli? Derejo se kaj je vse narobe (ne kaj bi se dejansko moralo pravilno narediti). Derejo se kot, da nismo imeli leve vlade že od 1991 leta. NI čudno da nam nataliteta pada, ko pa je jebanje na suho postal naš nacionalni šport.

Ko berem in poslušam medije, pa folk, imam občutek, da ne moremo k sosedom na morje, na Dunaj na šetnjo na Mariahilferplatz, v Graz po boljši pralni prašek in “zahodno” čokolado, v Italijo po usnjeno jakno ker nas ta grdi JJ ne pusti. V bistvu pa nas sosedje ne pustijo k njim. Ampak to je v bistvu nepomembno….to se slabo bere in nekak ne paše v slovenski besedni zaklad saj kak bomo lahko potem pizdili čez JJ.

Naša južna brača imajo e-prepusnice za gibanje med občinami, policijske ure, mi se dejansko lahko gibamo, toliko folka v naravi nisem videl že 40 let, pa en kup, ki jih srečujem ni iz občine, v kateri tera fiskultruro (nisem še nikogar prijavil:)

 ), polne riti vsega, potem pa poslušam kako jebeno diktaturo imamo zadnji mesec. Malo se ozrite naokoli pa se zahvalimo bogu, da je tako kot je trenutno v naši podalpski deželi.

Nisem JJ gorečnež, v bistvu sem apolitičen, samo probam pogledati na stvari s kritične distance, se ozreti malo po sosedih in si zaželeti malo zdrave pameti med našimi mediji in folkom….

Februarja, marca sem bral, da se bomo resetirali, da bomo boljši po koroni….no, jaz v pravljice pač po zadnjem mesecu in stanju duha slo folka več ne verjamem.

Stvarno smo zahojeni in sami sebi največji sovražniki.

Pravijo da “sam si pomagaj in Bog ti bo pomagal”, pa se mi zdi da nema više toga Boga, ki bi nas rešil pred nami samimi.

Korona je tu, svet se je ustavil, zgodovina bo pokazala, kot je za 11/9, ali je to bil medijski nateg in politično/socialni eksperiment ali resnično naključna grožnja enega malega nevidnega sovražnika. Zato je še toliko bolj pomembno sedaj, tu in zdaj, ohraniti zdravo kmečko pamet….trenutno pač črno/belo ne obstaja.

“Če ne spremljaš medijev si neinformiran, če ji spremljaš si dezinformiran…”tako Peter Podlunšek.

Uredništvo