Nesramno določen datum referenduma o “drugem tiru”?

Vir:Pixabay

Državna volilna komisija ponovno ni sledila mnenju večine volivcev, da se datum referenduma o drugem tiru razpiše na dan, ko bodo Slovenke in Slovenci odločali o bodočih poslancih, s čimer bi privarčevali cca. 4 MIO EUR. Volivci se bodo tako o drugem tiru ponovno odločali 13. maja.

Vili Kovačič že napovedal ustavno presojo!

Vili Kovačič, ključni človek, ki mu je uspelo zaustaviti izvajanje projekta “drugi tir”, ko je uspel dokazati sporno vladno financiranje kampanje in enostransko prikazovanje tega projekta volivcem, je že napovedal ustavno presojo. Uspelo bi mu le, če bi sodišču uspel dokazati težko popravljive škodljive posledice izvajanja projekta oz. ali aktualni razpisani datum omogoča, da se volivci v času kampanje imajo možnost seznaniti z vsebinskim vprašanjem in nato o tem tudi odločiti.

Spomnimo, da se je v sepembru 2017 referenduma udeležilo le nekaj več kot 20,5% volilnih upravičencev, za kar smo iz državnega proračuna odšteli cca. 4 MIO EUR. Volovci so se odločali o tem, ali izvajati vladni projekt, kjer bi vzpostavitev nove trase samo enega tira stala najmanj 1.4 MILIJARDE EUR, ali poslušati Vilija Kovačiča, ki je zbral izkušene strokovnjake, od tega kar 12 doktorjev znanosti (vseh potrebnih znanj), ki so zagovarjali sanacijo obstoječega tira, ter vzpostavitev novega tira ob obstoječi progi za samo 800 MIO EUR.

Uredništvo