NK Maribor bogatejši za najmanj 15 MIO EUR!

Mariborčani so se zasluženo že tretjič v zgodovini kluba uvrstili med evropsko nogometno elito in si z edinim a “zmagovitim” golom proti gostujočemu Izraelskemu Hapoelu, v Ljudskem vrtu, skupaj že priigrali 15,24 MIO EUR. Vratar Handanović je po vseh pisanjih zaslužen, da v Ligi prvakov ne bo gostujočega Hapoela, a zasluge so predvsem pri “paru” Milanič-Zahović, ki vedno ob pravem trenutku poskrbita, da njuni igralci znajo poskrbeti za zmagoslavje in pravljico v Mariboru!

1:0 je bilo dovolj za šest tekem v Ligi prvakov!

Mariborčani so vedeli, da je bolj kot minimalni poraz (2:1) v gosteh v Izraelu bil pomemben zadetek, ki ga je tam spet prispeval kapetan Marcos Tavares. Pred tekmo je doma prav zato “živel” pozitivizem, visoka stopnja motiviranosti, ljudje, na katere se je lahko venomer in ob vsakem trenutku obrnil vsak igralec vijoličastih ter odlična pripravljenost na tekmo. To je bila formula in ključ, da se je po zmagovitem golu Mitje Vilerja tresel in veselil celoten Maribor in vsa Slovenija.

Zmaga (denar) ob najprimernejšem trenutku, ko bodo vijoličasti spet lahko nadaljevali pametno strategijo vlaganj v igralski kader!

Tako, kot v letu 2014, ko sta vijoličaste v prestižno Ligo prvakov pripeljala dvojec Ante Šimundža in Zlatko Zahović in jim priigrala pomembnih 14 MIO EUR, je sedaj izhodiščnih cca. 15 MIO vijoličastim še kako potrebnih. Naj omenimo še, da vijoličastim vsak remi prinaša dodatnih 0,5 MIO EUR, morebitna zmaga pa kar 1.5 MIO EUR. Kot vemo, je NK Maribor iz varčevalnih razlogov že razpustil drugo ekipo, v prestopnih rokih pa premišljeno in skromneje posegal po svežih igralcih. 

Žreb med “velikani” Lige prvakov danes ob 16.00 uri v monaški kneževini Monte Carlo!

Ali bomo v Ljudskem vrtu uživali ob največjih nogometnih zvezdah iz Reala, Juventusa ali Bayerna, Chelsea…bo pokazal današnji žreb. Ne glede, kateri izmed velikanov bo v isti skupini kot vijoličasti je jasno, da so prav vsi izmed 32. možnih potencialnih nasprotnikov “prav vsi veliki”. Za vijolične in njihov štab pa bo najpomembneje, da zberejo čim več točk, saj to pomeni čast (kvaliteto kluba) in še posebej od 15 MIO že zbranega denarja, dodaten denar!

Uredništvo