Vodstvo Nove ljubljanske banke se je odločilo, da konec marca 2022 zapre svojo poslovalnico v Črenšovcih

Nova ljubljanska banka ima v Črenšovcih že vrsto let svojo poslovalnico. Občina Črenšovci ima okoli 4000 prebivalcev. Leta 2014, ko so zaprli nekaj manjših poslovalnic (npr. Turnišče, Grad), je poslovalnica v Črenšovcih ostala. Tokrat kljub hitremu odzivu županje Občine Črenšovci Vere Markoja zapiranja poslovalnice ni bilo mogoče preprečiti.

V občini so se ob prejemu informacije o zapiranju poslovalnice takoj odzvali. 23. februarja je županja s tem v zvezi poslala banki sporočilo s protestom za ohranitev poslovalnice. Prejela je odgovor, v katerem navajajo, da bodo ohranili bankomat in vsakih 14 dni zagotovili v Črenšovcih mobilno banko. Po ponovnem neuspešnem poskusu preko telefona z vodjo podružnice za Pomurje je županja 11. marca banki poslala dopis, na katerega se je banka odzval s telefonskim odgovorom, da so se za zapiranje odločili zaradi ekonomike poslovanja.

Ob napovedanem zaprtju bančne poslovalnice so iskali druge možnosti in kontaktirali tudi predstavnike Nove KBM, saj so tamkajšnjim občanom na voljo njihove bančne storitve v poštni poslovalnici v Črenšovcih. V sodelovanju s Pošto Slovenije je Nova KBM edina banka, ki omogoča tudi izplačilo gotovine na domu.

C. U.