Nočemo predsednika, ki žali! Tako nastavljeno ogledalo Aleksandru Čeferinu (kje se je zataknilo?)

Foto: fb

“Kar predsednik Uefe ne sme, je žaliti, kot je užalil Agnellija. Nepredstavljivo! Uefa naj se spremeni, nočemo predsednika, ki tako žali! Ne vem, kako si to predstavlja v demokratični Evropi!”, tako za javnost sporoča prvi predsednik novoustanovljene nogometne Super lige Florentino Perez.

Pred dnevi

»Če se bo to zgodilo, lahko poudarimo, da bodo ne le Uefa, FA, RFEF, FIGC, Premier League, LaLiga, serie A, ampak tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ter vse naše članice ostale enotne v prizadevanjih, da ustavijo ta cinični projekt, ki je nastal na sebičnem interesu nekaj klubov, in to v času, ko je solidarnost potrebna bolj kot kadarkoli prej,« so zapisale v skupnem sporočilu omenjene organizacije v dokumentu, ki ga je poslala Uefa.

Toda, zadeva je šla naprej. Ustanovljena nova nogometna Super liga, ki ji predseduje Florentino Perez, dolgoletni prvi mož madridskega Reala. Projekt naj bi bil “težak” cca. 3.5 milijarde EUR. Projekt so podprli Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. Vsem ustanoviteljem naj bi se v kratkem priključili še trije že povabljeni klubi ter pet ostalih glede na rezultat pretekle sezone. Torej 20 klubov, ki bodo razdeljeni v dve skupini.

Superligo bi naj začeli že avgusta, ob dialogu z Uefo pa, da lahko počakajo 1 leto. Liga naj ne bi bila zaprta in le za “velike”. Tudi na grožnje, da naj bi vse, ki bodo sodelovali v novi ligi izključili iz sistema Uefa (enako prepovedali igranje igralcem v reprezentancah) označil za nezakonite. Besede je končal še s stavkom  “Uefa je monopolist, a tega je konec”, poroča spletni portal demokracija.

Je to začetek razpada dosedanjega sistema?

Uredništvo