Noro: Družina za 16 dni kampiranja na Hrvaškem plačala skoraj 4 tisoč evrov!

Foto: Avtocamp Funtana

5-članska slovenska družina je za 16-dnevno kampiranje v hrvaškem avtokampu Funtana dobila račun v višini 3.855,90 evra.

Včeraj smo zaključili dopust v Istra Camping Resort v Funtani in me je račun malo šokiral,” je v eni od Facebook skupin objavila mamica treh otrok. Dodala je, da so bivali na parceli v prvi vrsti do morja, s seboj so imeli svojo prikolico.

Kot je zapisala, so jim ob rezervaciji izračunali ceno 1500 evrov manj za uslugo, nato pa jih je po koncu 16-dnevnega dopusta šokiral račun v neverjetni višini 3.855,90 evra. Gospa je sicer priznala, da so ob rezervaciji prijavili le dve osebi, tri otroke (eden starejši od 12 let) pa ne. A kar 1500 evrov višji račun jih je naravnost šokiral. Ob tem so imeli s seboj še vso hrano in ostale potrebščine. Torej so astronomski račun plačali zgolj za najem parcele in uporabo elektrike ter sanitarij.

Foto: FB

Mamica je nato vprašala uporabnike, kje bi lahko dopustovali, da cena ne bi bila tako “nabita”.

Visoke cene storitev na Hrvaškem jezijo tudi Hrvate same, saj si mnogi oddiha ne morejo privoščiti niti na svoji obali. Medtem ko morajo običajni smrtniki delati celo leto, da si lahko privoščijo oddih, pa tisti, ki živijo od turizma, v nekaj mesecih zaslužijo več kot dovolj za preostanek brezdelnega leta.

C. Š.

Vir: Nova 24